Funktionshindernationen satsar 350 miljoner på polis och militär

Ökad kriminalitet och terrorhot leder till att kritiserat förslag går igenom

Funktionshindernationen.
Mot bakgrunden av förra månadens ökade kriminalitet bland Funktionshindernationens icke-funktionshindrade befolkning och den ökade paramilitäriska aktiviteten från icke-funktionshindrade terrorister, så fattade igår en enig senat beslutet att godkänna det kritiserade förslaget att under en tio års period satsa 350 miljoner kr på utvecklandet av robotar för militärt och polisiärt bruk.

"Detta är ett viktigt beslut man har fattat och detta kommer garanterat skjuta fram våra positioner när det gäller robotteknik gentemot andra länder såsom USA och Japan."
påpekar Tommy Frem, VD för FunkDef, ett av de företag som gynnas av förslaget. "Det är inte bara polisen och militären som kommer dra nytta av denna satsning, långsiktigt kommer även de civila samhället vinna på det. Eftersom det i framtiden kommer ge oss möjligheten att utveckla andra typer av robotar såsom personlig assistansrobotar eller sjukvårdsrobotar."

Men även kritisk röster har höjts mot förslaget. "Det är sorgligt att vår senat har gett upp inför den ökade kriminaliteten och terrorismen, genom att ta ett steg närmare totalitarism och militarisering." säger Sara Krevenomovic från organisationen Funktionshindrades Fredskår i en kommentar till The Disabled Times. "Pengarna kunde gått till annat t ex att internationellt lobba för ett införande av ett totalförbud mot selektiv abort på sjuka och funktionshindrade foster."

På kritiken svarar en anonym senator: "Det är ju naivt att kritisera ett förslag som i grund och botten handlar om överlevnad - en nation måste kunna freda sig själv och ta hand om de hot som hotar henne. I denna kritiska situation kan vi inte slösa pengar på långsiktigt önsketänkande, nej, vi måste investera i direkta åtgärder som skyddar vår befolkning mot icke-funktionshindrade terrorister."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback