Där vi finns

Där vi finns. - Överallt där vi med medfödda funktionshinder och genetiska sjukdomar existerar blir vi exploaterade, förtryckta och brutaliserade av icke-funktionshinderkulturen. Detta blir vi främst genom deras stater, administration, myndigheter, domstolar, vetenskap, kultur, politik, ekonomi och utbildningssystem – det leder till att icke-funktionshinderkulturens ställning gentemot oss är den härskande!


© Adryan Linden, 2005

Kommentarer
Postat av: Pucca

Revolution?

Världen är fortfarande primitiv, således lever ännu tankarna om att den starkaste överlever.(tyvärr)

Så tänker den moderna primitiva människan idag.
Vilseledd att tro på en människouppfattningen som skall vara beständig och passa in på en idyll som inte finns och aldrig har funnits.

Men är gränserna mellan en funktionshindrad och en icke-funktionshindrad individ så skarpa att blotta åsynen av dem förstärker deras fördomar?

Jag vill tro att alla inte är dömande. Jag vill tro att alla inte har fördomar eller uttnyttjar andra för att häva sig själva.
märk väl ordet vill här....

Flummigt jag vet, har inte sovit på länge nu....*släcker ner*

Postat av: Pucca

onödigt fakta.

2005-10-28 @ 05:46:17
URL: http://www.pucca.blogg.se
Postat av: Adryan Linden

Vad var onödig fakta?

2005-10-29 @ 23:18:57
Postat av: Adryan Linden

Hmm, jag ser inget fel med att den starke (läs mest anpassningsbara) överlever, det är ju så det är och bör vara - problemet är bara att det som defineras som starkt inte är starkt. Och nej, jag tror inte på revolution - jag har redan utforskat den möjligheten. Alla revolutioner är ett påtvingande av sin åsikt på en annan och det är fascistiskt, hur man än vänder och vrider på det. Sen så bryr jag mig inte om vad andra tycker, samt så har jag inget intresse av att förändra dagens icke-funktionshindersaamhälle - det ska få förgöra sig själv utan min inblandning. :)

2005-10-29 @ 23:32:02
Postat av: Pucca-Vicky

HaHA det var bra sagt!

Individuell åsiktsrevolution, va tycks om det?

Ja, i dagens icke-funktionshinderssamhälle är icke-funktionshindrade väldigt duktiga på att slösa vackra ord omkring sig, medan verkligheten ser väldigt annorlunda.
Faktum är att de starkaste individerna i ett samhälle knappt kommer till tals, eftersom de redan förtryckts av antingen dominerande värderingar, normer eller av fysiska hinder som hindrar folk att ta sig fram! Honto hidoy daro!
Förgörelsen kommer tror jag, tills dess får man nöja sig med alternativa världar som i Naruto, Bleach och Berserk*ler* Väldigt exmplariska också*not*

2005-10-30 @ 12:12:34
URL: http://www.pucca.blogg.se
Postat av: Pucca-Vicky

onödigt fakta= att jag inte kunde sova...

2005-10-30 @ 12:13:28
Postat av: Adryan Linden

Allt jag säger är alltid bra sagt ; )

Individuell åsiktsrevolution? Nja, det räcker med att jag förespråkar aristokratisk individualism och ägnar nätterna åt filosofi och animé. : ) Allt annat är liksom...erhem...värdelöst....

2005-10-31 @ 22:54:59
URL: http://adryan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback