Frihet

Frihet. - Jag är fri från den stora sjukdomen, jag är inte längre kedjad vid lögnen som förnekar det faktum att sjukdom är världens normaltillstånd; slå dig fri du med!


© Adryan Linden, 2005

Det sjuka djuret

Det sjuka djuret. - Varför kan ingen inse att sjukdom och ohälsa är det som driver samhället framåt! Människan är det sjuka djuret och att hon har överlevt, är tackvare sin anpassningsförmåga till denna sanning.


© Adryan Linden, 2005

Hail Adryan!

Hail Adryan! - ”Jag tycker synd om dig som inte har kärlek i ditt liv” , sa en präktig kristen till mig en gång.

Som om jag bryr mig, den kristna slavmentaliteten vill ju bara förgöra allt och alla med sin äckliga falska kärlek och sitt perversa medlidande. Jag har sett tillräckligt med falsk kärlek i mitt liv, att jag tänker förakta kristen kärlek så länge jag är vid liv!

Jag hatar er - för jag är mer kristen än vad ni någonsin kan bli, jag är mer muslim än muslimerna, jag är mer kapitalist än kapitalisterna och mer socialist än socialisterna; jag är på väg att bli övermänniska - människan bortom människan.

”Hail Adryan!”
, utropar pöbeln vid mina fötter. Jag ler åt deras dumhet, skrattar åt deras enfald och vandrar vidare - jag inser att mitt korståg inte är över.


© Adryan Linden, 2005

Att dö ung

Att dö ung. - När jag som liten utrustades med min dödliga sjukdom, sa världen till mig med en röst som vibrerade av ett avsmakligt medlidande:

”Du är sjuk och du kommer att dö ung, väldigt ung, därför Adryan är ditt liv en enda stor sorg.”

Nu tjugofem år senare så vet jag att världen ljög, det var ju sjukdomen som skulle göra mig frisk och stark; det som har varit sjukt har inte varit jag utan den värld jag fötts in i och de ”friska” i min omgivning.

Sjukdomen har gjort en läkare av mig, det är därför nu min plikt att bota den sjuke och återfödda mänskligheten frisk!


© Adryan Linden, 2005

Profeten

Profeten. - Vem om inte jag borde vara den profet som lägger grunden till dödens, förfallets, sjukdomarnas och den eviga dekadansens filosofi?


© Adryan Linden, 2005

Överlägset intellekt

Överlägset intellekt. - Om priset för mitt överlägsna intellekt och min filosofiska finkänslighet är Duchennes Muskeldystrofi – ja, då betalar jag gladligen!


© Adryan Linden, 2005

Brott och straff

Brott och straff. – När det gäller straffets funktion så har den när allt kommer omkring bara funktionen att vara avskräckande, men vad händer när straffets funktion sätts ur spel genom att man tackvare en obotlig sjukdom inte har något att förlora och inte avskräcks av att ruttna bort i ett fängelse?
 
 
© Adryan Linden, 2005

Samhällsomstörtare

Samhällsomstörtare. - Ni har säkert någon gång kunnat läst att jag kallar mig själv för kriminell – varför gör jag det? Jo, eftersom mitt tillstånd som döende gör att jag i princip är immun mot straffpåföljder – detta betyder att jag tillskillnad från en ”frisk” kan, utan att vara oroliga för bestraffning, göra vad jag vill, jag kan börja tänka själv och bli en kriminella samhällsomstörtare.

 

© Adryan Linden, 2005


Missfoster

Missfoster. - Tänk om det inte finns några sjukdomar eller funktionshinder, tänk om de ”trasiga” generna bara är socialtkonstruerade missfoster som absolutismen har skapat, för att kunna utplåna mindre önskvärda människor?

 

© Adryan Linden, 2005


Mänsklighetens död

Mänsklighetens död. - Har buddhismen och nihilismen någon gemensam nämnare? Ja, det har de – deras gemensamma vilja till intet. Vilket lidande kommer inte den nihilistiska och den buddhistiska viljan till tingens och varats eviga utslocknade skapa?

 

© Adryan Linden, 2005


Sjukdomen

Sjukdomen. - Den europiska buddhismen är den enda sjukdom som den europiska kulturen står inför. Det finns ingen annan sjukdom än människoviljan som vänder sig mot livet självt! Med detta som grund betyder inte det då att jag med Duchennes muskeldystrofi inte är sjuk,  utan att det som avgör mig som ”sjuk” eller ”frisk” är min vilja?

 

© Adryan Linden, 2005


Den förutfattade meningen

Den förutfattade meningen. - Mänskligheten har inte blivit annat än en slav under föreställningen, bilden och den förutfattade meningen!

 

© Adryan Linden, 2005


Viljan till makt

Viljan till makt. - Viljan till makt är INTE strikt bunden till människors tarvliga psykologi! Nej, hur kan den vara det, när viljan till makt i själva verket är det enda verkliga i universum? Viljan till makt manifesterar sig själv, den finns i alla tingen och hos allt levande! Det är viljan som härskar över världen, viljan till makt är därför det samma som livet självt.

 

© Adryan Linden, 2005


 


Ett råd

Ett råd. - Ett råd från en kroppens filosof till en annan: ”Drick gravida kvinnors urin.”


© Adryan Linden, 2005


Mörda gud

Mörda gud. - Om vi invalider verkligen vill självförverkliga oss själva, ja då måste vi inse att kristendomen förordar en moral skapad för förlorare och slavar – vi måste helt enkelt mörda gud!
 
© Adryan Linden, 2005

Krymplingens historia

Krymplingens historia. - Vad är krymplingens historia? Den är inget annat än historien om övermänniskans ”blivande”.
 
© Adryan Linden, 2005

Kärlek

Kärlek. - Jag älskar det faktum att jag kommer att dö av min sjukdom, jag njuter rentav – det brutala i min död är så attraktivt; så mänskligt och bäst av allt så orättvist!


© Adryan Linden, 2005


Vad är sjukdom?

Vad är sjukdom?. - Vad är sjukdom?frågade min protegé mig en sen kväll, när mörkret hade fallit tungt utanför fönstret och alla  varelsers bägare hade fyllts med ensamhet – det var en tid då sinnets alla frågor dök upp och krävde svar. Mitt svar till min skyddsling: ”Den enda sjukdom vi människor är drabbade av är brist på karaktär, låg smärttolerans och en skrattretande oförmåga att utså prövningar – utöver det finns det egentligen inga sjukdomar.”
 
 
© Adryan Linden, 2005




In memoriam: Joel Granström!

In memoriam: Joel Granström! - Du, döende broder som ligger för döden vid min högra sida – nyckelordet för oss två är:

”Förnöjsamhet.”

Denna förmåga att stolt acceptera sitt öde och livets brutalitet – finns det något vackrare? Ni andra svaga kräk förstår självklart ingenting! Jag och min broder har ingått en pakt med djävulen – så era vrål, om att vi fullkomligt hängett oss till en tvivelaktig och beklagansvärd undergivenhet, är för fyra fullkomligt döva öron. Vad bryr vi oss om det? Trots att ni på ert blod har svurit att ert medlidande för oss är dygd – så är jag och min broder av en annan skola.

© Adryan Linden, 2005


Dödskräck

Dödskräck. - Många människor lider idag av en livs uttröttande dödskräck, en skräck som gör det omöjligt för dessa människor att utmåla döden som något stärkande. - Denna oförmåga kommer i det långa loppet bli en allvarig försvagande faktor av mänskligheten.

 
© Adryan Linden, 2005


Dödens närvaro

Dödens närvaro. - En individ som befinner sig i livets epicentrum och har funderingar som tillåter hennes ande att stärkas av dödens närvaro - är sannerligen ett gott bevis på hennes starka karaktär. Hon är en stark karaktär därför att hon, till skillnad från den som aldrig har funderat på döden och således på ett försvagande sätt  förnekar döden, har accepterat livets urtillstånd.

Den som tror sig vara garanterad fri från döden – lever farligt då hon lever i en livsförnekande tillvaro, för ingen undgår döden eller livets urtillstånd. En stark mänsklighet - men framförallt en stark individ, måste acceptera dödens ständiga närvaro. Det betyder att man måste bejaka döden på samma sätt som man bejakar livet – med ett kraftfullt JA!


© Adryan Linden, 2005

Labyrint

Labyrint. - Jag vandrar runt i en labyrint och överallt uppenbarar sig det omedelbara – den sociala människan har faktiskt aldrig funnits och innan hon går till sängs blir hon alltid det som hennes kropp har bestämt!


© Adryan Linden, 2005

Att inte bry sig

Att inte bry sig. - Javisst, du är människa just därför att du bryr dig – men ibland är det mer mänskligt att inte bry sig och att glömma bort tidigare oförrätter som har begåtts, för är det inte lika mänskligt att ge någon eller något en chans till?


© Adryan Linden, 2005

Mödrar och systrar

Mödrar och systrar. - De enda kvinnor som det kan vara värdefullt att lära känna är sin moder och sina systrar, vad jag vet är det endast i denna form som kvinnor – om man har tur, kan bete sig ”normalt”.


© Adryan Linden, 2005

Mellan deras ben

Mellan deras ben. - Fäder och bröder kan aldrig bete sig vettigt eller sansat – de har alltid problem och det största problemet hänger mellan deras ben.


© Adryan Linden, 2005


Döda henne!

Döda henne! - Självklart vill icke-funktionshinderkuluren kontrollera kvinnan. Hon har alltid varit närmare ”naturen” än mannen – för staten symboliserar hon den helande kraften som med ”välartade” födslar ser till att samhällskroppens ”goda hälsa” upprätthålls! – att inga mutanter som jag och mina gelikar någonsin födds igen. Jag säger döda den kvinnan!


© Adryan Linden, 2005

In the eye of the beholder

In the eye of the beholder. - Om allting är relativt, så borde ju begrepp som sjuk och frisk, sjukdom och hälsa också vara relativt – eller som man klarsynt säger i engelskan: ”In the eye of the beholder!”


© Adryan Linden, 2005

Genteknik

Genteknik. - Inom en snar framtid så kommer man genom de framsteg som gentekniken har gjort på de senaste åren kunna bota sjukdomar och funktionshinder – drömmen om att kunna byta ut  ”trasiga” gener mot hela kommer då vara verklighet.

Stanna! Vänta lite nu, var det en värdering jag just hörde smyga sig fram från detta ”oskyldiga” konstaterande om teknikens framtid? Ja, detta ”oskyldiga” påståendet är faktiskt en värdering och skulle vi använda oss av färgskalor för att definiera den så skulle färgen på den bli brun.

Brun? Menar du fascistisk?

Ja, självklart menar jag fascistiskt. Jag menar bara man talar om att ”bota” sjukdomar och funktionshinder eller pratar om ”trasiga” gener som ska rättas till – så har man varse man vill det eller inte gjort en värdering, man har tagit ställning för fascismen.


© Adryan Linden, 2005

Gud är död

Gud är död. - Tänk om Nietzsche med sitt berömda patos: ”Gud är död”, i själva verket ville utplåna en avart från den ursprungliga kristendomen, som uppkommit genom en ohälsosam blandning av Kants rationella religion och Feuerbachs upphöjning av mänsklighetens bästa attribut till något heligt?


© Adryan Linden, 2005

Skillnad

Skillnad. - Det är bara den mest kortsiktiga av alla människor som älskar, medan människan med en vision och ambition att bli något, hon hatar och föraktar allt i sin omgivning - detta är skillnaden mellan dussinmänniskan och den aristokratiska individualistens sinnelag.


© Adryan Linden, 2005

Allt nytt

Allt nytt. - Det ligger i människans kristna ”natur” att betrakta allt nytt som något ondskefullt! Det är därför omvärlden resonerar att den nya väg, vägen till makt, som vi invalider strax är på väg att ta som ondskefull. Ända sen kristendomen gripit makten över den mänskliga anden så har det varit så att de goda är de som stridit för det gamla och det rådande, medan de fria själar som grävt djupt in i sig själva, sin existens och funnit ett nytt tankemönster för att tillfredställa sina nya lustar och behov alltid blivit betraktade som ondskans lakejer.


© Adryan Linden, 2005

I begynnelsen

I begynnelsen. - Kristendomen kom först till människan för att befria hennes hjärtat från skuld och andlig korruption, den anlände i en tid där den orklösa romerska skökan hade tillfredställt allt och alla - då det var tid för något nytt. Det var under samma tid då maktens män upptäckte sitt desperat behov av nytt friskt blod, en ny glädjeflicka, och man fann henne i Petrus kristendom. Tvåtusen år senare har även denna hora bleknat, fått sinnet förkolnat och varje levande själ som smekts av hennes fingrar har fått sina hjärtan fyllda med skuld och fått sin ande korrumperad. Vad betyder detta? Det betyder att kristendomens framtid är uppenbar; detta är början på slutet och kristenhetens slutgiltiga död!


© Adryan Linden, 2005

Ett sorgligt liv

Ett sorgligt liv. - Du får gärna tycka att det är ett sorgligt liv jag lever som invalid och jag bryr mig egentligen inte om din idiotiska åsikt att önska livet ur varje foster med sjukdom eller funktionshinder - det jag reagerar mot är ifall du bygger dessa ruttna åsikter på att det är tradition att tänka så. En sån oärlighet, lathet och feghet kan jag aldrig tolerera och om det är detta som din moral och etik bygger på - ja, då vill jag fullkomligt utplåna din moral och din etik.
 



© Adryan Linden, 2005

Åsikter

Åsikter. - Det är inte sjukdomar eller handikapp som faktiska ting som är problemet för oss invalider, utan det är åsikterna om dem som ting som ställer till det för oss.


© Adryan Linden, 2005

Känslotillstånd

Känslotillstånd. - Jag har funderat och kommit fram till följande hypotes - människan rör sig främst mellan två primära känslotillstånd och dessa två tillstånd är ångest och uttråkning!


© Adryan Linden, 2005

Uttråkad

Uttråkad. - Jag som människa är drabbad av uttråkning - vad är du drabbad av?


© Adryan Linden, 2005

Människa

Människa. - Att vara människa är att lida, att såras, att skadas, att bli sjuk, att dö – och den enda befrielse är döden. Men varför påskynda den eller försöka förhindra den? Ta och skärp dig, få lite ryggrad – lev och njut till vilket pris som helst! Ett, två eller tre år i livet gör igen större skillnad.


© Adryan Linden, 2005

Glömska

Glömska. - Vad är glömska för människan? Glömskan är lika viktig för människan som matsmältningen. För hur många stora civilisationer har inte fallit på grund av deras oförmåga att glömma tidigare oförrätter som andra orsakat dem? Tusentals!


© Adryan Linden, 2005

Vilja till glömska

Vilja till glömska. - Utan glömska är människan ingenting! – utan glömska smygande där i skuggorna av vårt dolda ”själsliv”, så skulle det inte finnas någon lycka, någon glädje, något hopp, någon storhet eller något för stunden. Alla mänskliga ögonblick värda att minnas hade då varit utplånat! Måttet på en övermänniska mätts upp i hur väl hon kan använda sin vilja till glömska. Vad tror du Jesus ”vänd andra kinden till” egentligen symboliserar? För mitt öga ser jag i Jesus endast en övermänniska som inför sin omvärld predikar viljan till glömska enkla bud.


© Adryan Linden, 2005

Blindhet

Blindhet. - Har människan verkligen ett medvetande som kan vara ”säker på sig själv”? Om inte, hur kan man då överhuvudtaget ha kunskap om andra människors medvetande? Står inte varje människa därför ensam med sin osäkerhet inför sitt eget och andras medvetande? Betyder det att varje människa är blind och är det inte denna ”blindhet”, ett mänskliga karaktärsdrag - något som gör oss till de vi är?

Magen

Magen. - Seså, de största av hjärnor har alla formats, uppfostrats och tuktas av magen – det finns ingen av världens alla genier och konstnärer som någonsin har lyckats fly undan denna härliga lilla tyranns herravälde.


© Adryan Linden, 2005


Amor fati

Amor fati. - Om vi nu hittar på att ”världen” är i fara och riskerar att gå under – vari ligger då räddningen? Den ligger i kraften hos mänsklighetens ”riktiga” elit - de sjuka, invaliderna och de döende som till skillnad från den stora majoriteten av ”normala” med gott mod och en stark ande har accepterat sina öden. Ja, vår räddning finns bara hos dessa jättar som varje dag vaknar upp med kärlek i sina ögon och som viskar ut till morgonbrisen:

”Amor fati! – jag älskar ödet.”


© Adryan Linden, 2005

Hybris

Hybris. - Om vi nu för en stund stannar kvar vid tanken ovanför denna – ja, då måste jag säga dig detta. Vem är egentligen den ”sanna” sjuklingen, invaliden eller krymplingen? Den ”riktiga” sjuklingen, invaliden och krymplingen är den mänsklighet som inte är medveten om sina begräsningar och har för mycket hybris att den struntar i att skapa en tillvaro baserad på dessa begräsningar.


© Adryan Linden, 2005



Spelat ut sin roll

Spelat ut sin roll. - Verkligheten har idag blivit en blek kopia av livet och något som varje individ försöker fly ifrån, förnekar, döljer eller ignorerar. Det är som om verkligheten har spelat ut sin roll för den moderna individen – en inställning till livet, som hos henne måste ha vuxit till sig någonstans mellan alla hyperlänkar och det massiva informationsflödet som över en natt svepte in över mänskligheten.


© Adryan Linden, 2005


Oförmögen

Oförmögen. - När Heidegger föreslår att vi borde upphöra med bruket av termer såsom ”jaget”, ”självmedvetandet”, ”medvetande” eller ”personen” när vi talar om oss själva – så blir jag misstänksam, och när han föreslår oss att vi istället borde använda oss av den tyska termen ”dasein” (en ”tillvaro”) känner jag ett obehag i kroppen, att reducera individen till en ”tillvaro” kan inte vara hälsosamt. För kommer inte ett sådant reducerande leda till konstruerandet av en människa oförmögen att ta ansvar eller konsekvenser av sina handlingar? Att vara en flytande ”tillvaro” istället för en fysisk kropp kan inte vara bra ifall man som människa vill lära sig att förstå sina begräsningar...



© Adryan Linden, 2005

Mitt svar

Mitt svar. - Nietzsche lär oss människor att viljan till makt är det samma som kroppen och ställer oss frågan vad skulle vi veta om kroppen – viljan till makt, om inte sjukdomar hade tvingat oss att lära känna den? Mitt svar till min läromästare är: ”Om vi som art hade varit utan våra sjukdomar, vårt lidande och vår olycka så hade vi inte vetat ett dugg om kroppen, än mindre om människans fulla potential!”


© Adryan Linden, 2005


Jesus

Jesus. - Nej, jag är inte kristen – men jag respekterar karaktären Jesus, vem han nu var, som en övermänniska. Kanske till och med som en av världens första aristokratiska individualister. Att skylla kristendomen på honom finner jag faktiskt vara ganska värdelöst – eftersom Jesus såg och talade mot den andligt korrupta människan i sin samtid inget mer; det var hans lärjungar som skapade kristendomen. Jesus var övermänniska eftersom han gick sin egen väg – bröt alla existerande regler och skapade nya; mer anpassade till människan i hans samtid!


© Adryan Linden, 2005

Brottet

Brottet. - Är Kristendomen Jesus fel, är det inte Platon och Petrus som borde bära hundhuvudet för brottet?


© Adryan Linden, 2005

Att förråda med en kyss

Att förråda med en kyss. - Tänk, vilken ära att få vara Judas och förråda människosonen med en kyss – att få vara nyckeln till hela dramats grand final! Vad hade Jesus varit utan Judas och vad hade Judas varit utan Jesus?


© Adryan Linden, 2005


Önsketänkande

Önsketänkande. - Den kraftfulla berättelsen om Jesus, när man väl har tagit bort allt kristet önsketänkande och rena påhitt, är inget annat än den evigt återkommande berättelsen om övermänniskans död och återuppståndelse.


© Adryan Linden, 2005

Ja tack

Ja tack. - Självklart beror heliga Birgittas fantastiska religiösa syner på hennes epilepsi och självklart har Nietzsches storslagna filosofi en direkt koppling till hans syfilis – kroppen är lika med filosofi och filosofi är lika med kroppen. En logisk slutsatts för mänsklighetens ”bästa” blir därför:

”Epilepsi och syfilis – ja tack.”


© Adryan Linden, 2005


Att välja barn

Att välja barn. - Att välja bort ett ”sjukt” barn bara för att man har fått för sig att det barnet kommer att ”lida” mer än ett ”friska” barn är bara ett dåligt försök att släta över sin dumhet, kyla, elakhet och småaktighet med en äcklig filantropi.


© Adryan Linden, 2005

Ett berättigande

Ett berättigande. - En sekund av lycka och välbefinnande räcker för att få sin existens, hur tarvlig eller svag den än må vara, berättigad!


© Adryan Linden, 2005

Sjukdom

Sjukdom. - Hur tolka jag min ”sjukdom” frågar du mig? Du vill säkert att jag ska uppfatta min ”sjukdom” som något som hindrar mig från att förmå det som jag egentligen borde förmå – att det är en slags reducerande kraft som gör mig reaktiv. Nej, enligt min livsfilosofi är min ”sjukdom” förutsättningen för framväxten av mitt ”jag” och ”sjukdomen” har gett mig en ny förmåga som begåvat mig med en kraftfull vilja – att driva mitt liv till det yttersta!

I mitt universum är det ”sjukdomen” som gjort mig mänsklig och frisk, det är min dödlighet som ”dödligt sjuk” som gjort mig till en vital, karismatisk och modig människa. Ingenting annat än smärtan och lidandet som ”sjuk” har varit min läromästare.

Aha, det vi talar om är Herakleitos motsatsernas enhet genomförd i praktiken? Javisst är det så. Det är människans svaghet som är hennes styrka! Ej att förglömma, mina lärjungar.


© Adryan Linden, 2005


Duchennes Muskeldystrofi

Duchennes Muskeldystrofi. - Mitt namn är Adryan Linden och jag är begåvad med duchennes muskeldystrofi – en genetisk ”sjukdom” som innebär att mina muskler långsamt förtvinas till dess att min ”försvagning” tar livet av mig i förtid.

Men vad har då denna kropp - min ”sjukdom”, gjort för slags individ av mig? Har den gjort mig till en krympling, en invalid eller till en sjukling? Jag ska tala om för dig vad den har förvandlat mig till – den har gjort mig till en av de nya filosoferna som kommit till människorna för att filosofera med kroppen. Jag och mina gelikar tillhör den nya aristokratin - den nya eliten, vars mål är att pervertera och rasera dagens övertro på det perfekta och det absoluta. Det vill säga förstöra allt det som är kristet!


© Adryan Linden, 2005


Övertygelse

Övertygelse. - Jag är övertygad, tills motsatsen är bevisad, att en människa född blind utöver de generella arketyperna, symbolerna och tecken även har en egen uppsättning av arketyper, symboler och tecken i sitt undermedvetna.


© Adryan Linden, 2005


Tingen och ”varat”

Tingen och ”varat”. - På 1800-talet så utvecklade den tyska fysikern och filosofen Herman von Helmholtz  teorin att människans föreställning om tingen och ”varat” är produkter av följande två saker:


  •  De skapas av våra sinnesorgan, det vill säga fysikt och kroppsligt.

  • De skapas genom vår andliga verksamhet. Alltså det är inte våra föreställningar som avbildar tingen utan de är enbart tolkningar baserade på våra andliga upplevelser av olika religiösa eller existentiella tecken och symboler - det vill säga ett resultat av psykiska och andliga retningar.

När jag funderar på detta, så slår det mig - en människa som är född blind har en annan föreställning om tingen och ”varat” än en människa som är född seende. Detta antagande, om att en blinds föreställning om tingen och ”varat” är annorlunda, kan jag acceptera eftersom jag fullkomligt tror att den fysiska eller kroppsliga tillvaron fullkomligt skapar den psykiska uppfattningen av ”världen”  – om inte medvetet, i så fall i det undermedvetna.
 
Men det som på allvar väcker mitt filosofiska tänkande kring ämnet är följande frågor. Vilka andliga tecken och symboler har en människa som är född blind i sitt undermedvetna – är de likadana som hos en född seende? Finns exempelvis de vanligt förekommande symboler såsom korset, ringen eller kryssets symbolik och betydelse lika befäst hos en individ född blind som det gör hos en individ född seende? Finns det likheter och olikheter, eller är det ingen skillnad alls? Finns det samma arketyper, symboler, tecken osv. i det  undermedvetna hos en individ född blind som hos en individ född seende? Om inte, vilka arketyper, symboler, tecken osv. har då en person som är född blind? Och om det inte i det undermedvetna finns någon skillnad mellan en människa som är född blind arketyper, symboler, tecken osv. och en människa som är född seende – är inte det då ett starkt bevis för den tesen om det kollektiva undermedvetandet som C. G. Jung utarbetade?


© Adryan Linden, 2005