Natten.

21325-10

Text: (c) Adryan von Linden
Bild: (c) Dag Nemeth

Revenge.


Målningens treenighet

4.

”Målningens treenighet.”

Treenigheten måste uppnås till vilket pris som helst,
därför är du nummer tre i mitt liv,
den sista siffran...


© Adryan Linden, 2006

Jag har också mördat.

21325-7

Låt oss tala klarspråk i abortdebatten - köp du oxå en t-shirt från "Jag har också mördat"-kampanjen!

Inskränkning på aborträtten nödvändig.

Inskränkning på aborträtten är visst nödvändig, eftersom lagstiftning kom till på sjuttiotalet - en tid då man inte förutsett dagens genteknik och fosterdiagnostik.
När lagen skrevs hade man inte en tanke på att man i framtiden skulle få möjligheten att "välja" sitt foster - konsekvensen av denna tanklöshet märker vi av idag, då lagstiftningen om rätten till fri abort har blivit rätten att få göra abort på foster som inte passar sin "smak" eller "livsstil". Kan man verkligen med gott samvete och utan att vara en hycklare förespråka "fri abort" när det faktiskt betyder att man tycker det är okej att göra abort på grund av kön, hudfärg, sexualitet, klass och funktionshinder/sjukdom?

Mitt svar är nej! Jag kan inte acceptera att abortlagstiftningen ger kvinnor rätten att få väja foster på samma sätt som de väljer handväska eller bestämmer vad som är årets färg.

Därför anser jag att vi måste skriva om abortlagstiftningen utifrån de faktiska villkor vi har idag, då gentekniken och fosterdiagnostiken faktiskt har skapat ett behov för samhället att reglerar aborten på så sätt att abort enbart ska handla om ja eller nej till barn och inte om vilken typ av barn som man vill ha.

Som avslutning på detta inlägg, vädjar jag till kvinnors intellekt - om ni upprörs av tillämpningen av fosterdiagnostik i Indien och Kina för att kunna välja bort flickfoster, så kan ni faktiskt inte förespråka "fri abort". För på samma sätt som ni känner er hotade av denna typ av selektiv abort, så känner vi med medfödda genetiska sjukdomar oss hotade när ni, svenska kvinnor, idag missbrukar aborträtten genom att välja bort oss.


© Adryan von Linden, 2006-2008

Om abort.

Idag startade en av Sveriges ledande kvällstidningar en artikelserie om abort. Enligt deras internetenkät så kom man fram till detta:

"De vanligaste abortskälet är att tidpunkten är fel. Inte olyckliga omständigheter som att kvinnan skulle vara ett offer, ensam, arbetslös, tonåring, eller ha blivit våldtagen."

Det är ju hemskt! Flickfoster är ju en förståelig anledning till abort. Men att göra abort för "att det är fel tidpunkt"... hur kan någon ta så lättvindigt på aborter?


© Adryan von Linden, 2006-2008

Språklös

Språklös. - Lögn, att man inte kan tänka utan språk!


© Adryan Linden, 2006

Det krist-kyrkliga slaveriet

Det krist-kyrkliga slaveriet. - Har det funnits en enda västerländsk filosofi efter Platon som varit ”frisk”, det vill säga fri från kristenhet? Har den västerländska kulturen överhuvudtaget kunnat producerat ett tankemönster  befriad från det krist-kyrkliga förtrycket eller det som Nietzsche kallar  ”platonismen för folket”? Mitt svar är nej, det har aldrig och det kommer aldrig finnas någon filosofi befriad från kristendomen, denna av Platonismens skapta  bedragerska kommer i evighetens evighet bedra våra tankar.


© Adryan Linden, 2006

Att vara övertygad

Att vara övertygad. - Min syn på filosofin, är att den blev skvatt galen då grekerna Sokrates, Platon och Aristoteles började att ordna den – på samma sätt som naturvetenskapen blev tokig i och med att Carl von Línné började katalogisera naturen, så förlorade filosofin sitt förstånd när det antika grekland gick från Dionysoskulten dynamiska kaos till apollonkultens ensidiga ordning. Det komiska i hela den här historien, är att den grekiska mytologin just säger att när man förargar Dionysos så bestraffar man med galenskap - så vem kan egentligen säga annat än att  filosofin faktiskt är drabbad av Dionysos förbannelse? Jag är i vilket fall som helst övertygad!


© Adryan Linden, 2006

Staten

Staten. - Statens enda syfte är att tvinga människor att ändra sina värderingar och livsstilar, allt för att passa organismen!


© Adryan Linden, 2006

Det som skapar oss

Det som skapar oss. - Har jag fel i mitt påstående att livet är en ständig kamp för överlevnad och att de bästa överenskommelser människor i mellan har varit de vars riktlinjer mejslats ut genom bruket av  huggtänder och klor? Missförstå mig inte nu, men jag menar inte att det är krig som definierar oss människor - nej, jag menar att det är kamp och övervinnandet av svårigheter som skapar oss. Människan är en krigare! - det samma gäller för invaliden.


© Adryan Linden, 2005

Skratt och medlidande

Skratt och medlidande. - Vad är skratt och medlidande; om inget annat än ett uttryck för dominans och makt!


© Adryan Linden, 2005

Se människan bakom masken

Se människan bakom masken. - Hur kommer det sig att jag så lätt kan förkasta Sokrates antaganden, den engelska utilitarismen, det kristna medlidandet och Schopenhauers europiska buddism? Det är för att jag har sett personligheterna och karaktärerna bakom dessa filosofiska principer och att jag inte är så dum  att förblindas av deras prat om att det är förnuftet som har skapat deras slutsatser. Som jag ser det, gillar du inte personen eller personerna bakom en viss filosofi - så är den filosofin med stor sannolikhet korrupt och bortom all räddning.


© Adryan Linden, 2005

Havet

Havet. - Havets vågor avslöjar alltid en hemlighet, dess kraft, hur titanisk den än må vara för alltid med sig skräp in till stranden! I detta ögonblick av vördnad, inser jag att det ligger i mäktiga krymplingar ”natur” att dra in allehanda skräp till huset. Jag, munken vid det mäktiga havet, är förskonad med ett öde!


© Adryan Linden, 2005

Dekadansens nödvändighet

Dekadansens nödvändighet. - I världen idag existera det redan så mycket kärlek och godhet, att utrymme finns för oss människor att ödsla tid på ondska, onyttigheter, lögner och luftslott - den sysslan kan till och med vara livsbejakande för oss!


© Adryan Linden, 2005

Som en lotusblomma

Som en lotusblomma. - Låt oss för ett slag helt och hållet välja bort reproduktionen, hur skulle då den mänskliga sexualiteten utveckla sig? Som en lotusblomma skulle den öppna sig; villig att utforska och experimentera. Under denna samhällsfas, som vi för enkelhetens skull kan kalla queertiken, kommer porten till den mänskliga sexualitet att låsas upp och människan skulle på allvar kunna bejaka och utveckla alla sina sinnen.


© Adryan Linden, 2005


Blandrasen

Blandrasen. - Förändring är platonismen värsta fiende, för att bryta med antikens förslavande tankegods måste vi se till att kulturer ständigt blandas och förser människor med flera ögon. Idén om "blandrasen" är därför en spark i trynet på människor med den korkade uppfattningen som säger följande - att kultur är oföränderligt, något fint som ska konserveras och skyddas från yttre influenser i evighetens evighet. "Men Gud så dumt", ropar varje cell i min förruttnade kropp och som ett levande utropstecken utropar jag: "Mellan folk och folk pågår ju ständigt ett utbyte och ett samtal som de tar intryck av."


© Adryan Linden, 2005

Skjuta alla utilitarister

Skjuta alla utilitarister. - Nietzsche, mitt alter ego, skrev en gång i tiden följande: ”Skjuta alla anti-semiter, de är en fara för mänskligheten!”

Mitt moderna förslag är följande: ”Skjut alla utilitarister, de är en fara för krymplingarna!”

© Adryan Linden, 2005

Dvärgar och jättar.

Igår föddes ett konstverk till liv i min labyrint. I ett hav av äckel, döpte jag detta monster till: "Theo, Bukkake och Storebror."

Jag älskar dvärgar och jättar! Varför? Därför att de är de äldsta av alla folkslag som finns bland de funktionshindrade folken - de är invalidernas aristokrati!


© Adryan von Linden, 2006-2008

När man funnit lugnet...


Vandetta

Vandetta. - Mina tankar om hämnd är ständigt där i min hjärna likt flugor kring skit och varje gång jag rör mig, blir stanken starkare.


© Adryan Linden, 2006

Uppdraget

Uppdraget. - Gud, den allsmäktige, skapade invaliden med det storslagna syftet att utplåna det perfekta och det fullkomliga. Nu har vi äntligen hittat hem, så kom och slutför uppdraget tillsammans med mig!


© Adryan Linden, 2006

Profeternas insikt

Profeternas insikt. - Lytesmoralen är en härskarmoral eftersom den ständigt upphäver och motsätter sig själv! Så, mina profeter, det finns ingen chans i världen att den genomruttna icke-funktionshinderkulturens moraliska och etiska värden kan matcha vår.


© Adryan Linden, 2006

Förvandlingen

Förvandlingen. - När vi invalider väl förstår oss själva och accepterar vilka vi är - då kommer våra värden, vår moral verkligen bli en härskarmoral!


© Adryan Linden, 2006

Funktionshinderrevolution.

Idag är jag tillfredställd på ett sätt jag inte har varit på mycket länge. Äntligen, har mitt arbete med att försöka höja medvetenheten och få igång en kulturellrevolution bland oss med funktionshinder och sjukdomar, gett resultat.

För idag, mina vänner, har den globala funktionshinderrevolutionen börjat och det är i Nya Zeeland som mitt budskap, om behovet av bildandet av Funktionshindernationen, först ut har hörsammats.

© Adryan von Linden, 2006-2008


Följande 1:a maj hälsning kom idag per e-post:




"Hello Comrade!
 
Happy May Day and as we promised, your ''Disability Nation'' is now  being presented to the World.

On May Day, Disabled Liberation will introduce the State of the ''Disability Nation'', named in honor of you Adryan Linden of  Duchenne Muscular Dystrophy lineage.


There is a sad feeling of hopelessness out there and this action is done to provide a platform for defiance, we hope the world can value and understand that Disability now is a ethnicity on Censur, physical and born. We would appreciate that our action being acknowledged as a result of lack of faith with all able-bodied systems and the individuals.


We  also give a Pledge that should, Disabilty Nation, ever hold power, it will repeal laws which have denigrated our citizens, both able-bodied and Disabled.

Greetings,
Disabled Liberation - New Zealand"



När allt känns ruttet...


svart kaffe

5.

...innan du går upp brukar jag pissa i ditt svarta kaffe, bara för att garantera att du på något sätt kommer konsumera mig!...


© Adryan Linden, 2005

Invalidus Corpus.