Kulturell radikalism

Kulturell radikalism. - Funktionshinderkulturen är ett yttryck av en kulturell radikalism eftersom den stärker vår, de funktionshindrade folkens - vilja att artikulera våra egna tankar och ge yttryck för våra egna känslor. Den radikaliserar oss på ett sådant sätt att vi både i grupp och individuellt bättre kan förstå och bemästra vår verklighet!


© Adryan Linden, 2005

Maktens arkitektur

Maktens arkitektur.  - Ett fullständigt tillgängligt samhälle för alla är ett måste och vi alla har ett ansvar att totalt krossa maktens arkitektur, som idag utestänger oss funktionshindrade från gemenskap och våra mänskliga rättigheter!


© Adryan Linden, 2005

Det vi tror på

Det vi tror på. - Som funktionshindertransnationalister tror vi på frihet under ansvar och på var och en efter förmåga åt var och en efter behov. Vi tror inte på någon stat, men, vi tror på funktionshindernationen.


© Adryan Linden, 2005

Varför självförsvar?

Varför självförsvar? - Nationen är organiserad för självförsvar eftersom de funktionshindrade folken överallt befinner sig i samhällets bottenskikt - där våld och utsugning är vardag! Vi är i behov av att kunna freda oss eftersom alla stater, ja, i stortsätt alla icke-funktionshindrade egentligen vill utplåna oss exakt på samma sätt som man försökte med judarna. Vi är i behov av vårt eget ideologiska och filosofiska Israel! Tiden är nu inne för vårt byggande av ett andligt Zion och vår imaginära exodus till detta förlovade land.


© Adryan Linden, 2005

Den slutgiltiga lösningen

Den slutgiltiga lösningen. - Min vision om funktionshindernationen är en global federation styrd gemensamt av en president och en generalförsamling vars makt tilldelas genom fria och demokratiska val. Nationen beskrivs bäst som ett slags separatistiskt FN (Förenta Nationerna) för personer med funktionshinder, men med den distinkta skillnaden att nationen i första hand är en självförsvarsorganisation!


© Adryan Linden, 2005

Hämnd

Hämnd. - Ni som ställer er frågan om vi, funktionshindrade, ska ta över icke-funktionshinderkulturens förtryckande värderingar och hämnas - ni behöver inte oroa er eftersom icke-funktionshinderkulturen för oss invalider är helt värdelös och fullkomligt underlägsen vår egen kultur. Vi är inte blodtörstiga och det meningslösa våldet är icke-funktionshinderkulturens väg, inte vår - men pressa oss inte, för det är en skillnad mellan våld och självförsvar.


© Adryan Linden, 2005

Rättigheter och skyldigheter

Rättigheter och skyldigheter. - Törsten efter rättvisa handlar för oss funktionshindrade om en grundläggande vilja att som människa få höja sig till en nivå, där vi klassas som ett djur med samma rättigheter och skyldigheter som andra människor utan funktionshinder.


© Adryan Linden, 2005

Tillgång till makt

Tillgång till makt. - Vi, invalider, är inte ute efter att ha makt över icke-funktionshindrade eftersom makt korrumperar. Men det vi däremot vill påpeka är att vi, funktionshindrade, på gott och ont faktiskt borde ha samma tillgång till makt som icke-funktionshindrade. Varför? Därför att makt är ju själva förutsättningen för en människa att ha ett eget liv.


© Adryan Linden, 2005

Du är

Du är. - Jag säger, du är din egen kung, du är din egen diktator, du är din egen kejsare och du är din egen påve.  Därför behöver inte du, medborgare av funktionshindernationen, gå till icke-funktionshindrade för att få din existens berättigad!


© Adryan Linden, 2005

En plats i solen

En plats i solen. - Ingen trodde väl att vi, invalider, någonsin skulle kräva en plats i världens politiska och kulturella sol?


© Adryan Linden, 2005

Vad händer sen?

Vad händer sen? - När vi, funktionshindrade, som folk har återtagit vår politisk och kulturella röst så kommer det följa sig ”naturligt” att vi börjar sträva efter en politisk och kulturell plats i samhället; denna plats är funktionshindernationen.


© Adryan Linden, 2005

Det vi söker

Det vi söker. - Funktionshindernationen söker inte rikedom, ära eller berömmelse. Nej, vad den söker är att ge en politisk och kulturell röst åt tystnadens folk - de funktionshindrade!


© Adryan Linden, 2005


Lögnen

Lögnen. - Vi, funktionshindrade, är ett hunsat, bespottat och utfryst folk och därför har vi ingen förenade kraft - men faktum är att vi har blivit hjärntvättade att tro på denna lögn.


© Adryan Linden, 2005

Luftslott

Luftslott. - Vad är funktionshinderransnationalism? Det är en livsfilosofi och en politisk filosofi som hämtar sin drivkraft från de funktionshindrade folkens gemensamma kultur, identitet och historia!


© Adryan Linden, 2005

Där vi finns

Där vi finns. - Överallt där vi med medfödda funktionshinder och genetiska sjukdomar existerar blir vi exploaterade, förtryckta och brutaliserade av icke-funktionshinderkulturen. Detta blir vi främst genom deras stater, administration, myndigheter, domstolar, vetenskap, kultur, politik, ekonomi och utbildningssystem – det leder till att icke-funktionshinderkulturens ställning gentemot oss är den härskande!


© Adryan Linden, 2005

När allt hände

När allt hände. - Stålsätt dig, det här är dagen då invaliderna tar över!


© Adryan Linden, 2005

En ny uppsättning av värden

En ny uppsättning av värden. - Det är funktionshindertransnationalismen som kommer ge oss invalider, en helt ny uppsättning av värden i en värld där icke-funktionshinder orättfärdigt är kriteriet för mänskligheten, och där de icke-funktionshindrade betraktar sig själva som ett herrefolk.


© Adryan Linden, 2005

Mål möjliga att uppnå

Mål möjliga att uppnå. - Med min filosofi vill jag ge mitt folk mål möjliga att uppnå, eftersom jag med hela mitt hjärta tror på den inre förmågan hos de funktionshindrade folken!


© Adryan Linden, 2005

Det vi behöver

Det vi behöver. - Behovet av en ny själ är påträngande för oss invalider, då miljoner och åter miljoner av oss lever nertryckta i slaveri och förtryck under det som jag kallar icke-funktionshinderkulturen.


© Adryan Linden, 2005

Återkomsten

Återkomsten. - Jag, Adryan, är tillbaka. Nu ska jag - ännu en livstid, återupprepa det som jag, Adryan, redan har sagt!


© Adryan Linden, 2005

En mänsklig amöba

En mänsklig amöba. - Låt min penna genomborra ditt meningslösa ”jag”, låt mig bli mänsklighetens amöba som livnär sig på allt det där svaga och ljuvligt sjuka - låt mig!


© Adryan Linden, 2005

Besmittad och stolt

Besmittad och stolt. - Med stolthet låter jag mig smittas med västvärldens nya folksjukdom - meningslösheten!


© Adryan Linden, 2005

Olycklig katastrof

Olycklig katastrof. - Glömt och begravet äro insikten att Darwins lära om evolutionen slutade i en olycklig katastrof, där den uns av riktighet som fanns i läran upphörde genom eugeniken.


© Adryan Linden, 2005

Skuldkänslor

Skuldkänslor. - Det är viktigt att ställa sig frågan: ”Vad är skuldkänslor?” Skuldkänslor är, enligt mig, egentligen något icke-existerande och uppkom hos människan som en känsla när kristendomen ramlade in och ställde till det för oss andra.


© Adryan Linden, 2005

En sorts kärlek

En sorts kärlek.  - Hundar har halsband för att stoppar lössen från att nå deras huvuden och deras hjärnor, men de välkomnas varmhjärtat till övriga kroppen! - en hund och hans kärlek till ohyra, är väl ändå en kärlek värd namnet?


© Adryan Linden, 2005

Syftet med livet

Syftet med livet. - Vad är syftet med livet, frågar du mig. Syftet med livet är konsten – det vill säga instinkten, känslan, förnimmelsen, lögnen och osanningen.


© Adryan Linden, 2005

Guds mördare

Guds mördare. - Javisst, det är sant att Nietzsche 1882 tillät en galning i sin skrift ”Den glada vetenskapen” förklara för världen att Gud var mördad och att det var människan som hade tagit livet av honom utan att veta om det. Men fel är det att anklaga Nietzsche för att vara Guds mördare, när allt han egentligen gjorde var att konstaterar ett fakta. Gud hade mördats flera år tidigare inte av Nietzsche utan av Darwin.


© Adryan Linden, 2005

Det riktiga mordet

Det riktiga mordet. - Mordet på Gud skede 1859 och inte 1882. Mordplatsen var skriften ”Om arternas härkomst”  och inte ”Den glada vetenskapen”. Mordvapnet var evolutionsteorin och inte viljan till makt.


© Adryan Linden, 2005

Viljan är magi

Viljan är magi. - Viljan är förmågan att kunna manipulera ”världen” runt och inom sig själv. Viljan är därför magi – eftersom magi INTE handlar om att trolla fram vita kaniner ur hattar. Nej, magi är förmågan att kunna fokusera sin viljan så pass mycket att ens tankar och idéer omvandlas till handling och konsekvenser.


© Adryan Linden, 2005

Onödig problematik

Onödig problematik. - Meningen med livet är att det inte finns någon mening; så varför  göra livet till ett problem?


© Adryan Linden, 2005

Kollektivismens död

Kollektivismens död. - Skrota alla kollektiva rörelser; framhäv individen!


© Adryan Linden, 2005

En annan slags andar

En annan slags andar. Amor fati, kärleken till ödet, är vad sjukdomar och funktionshinder ingjuter hos människan. Sjukdomar och funktionshinder är därför det som förbereder  mänskligheten på födelsen av vad Nietzsche kallar en ”annan slags andar”, sålunda är det hos den sjuke och den funktionshindrade som fröet till den kommande övermänniskan finns!


© Adryan Linden, 2005


Valmöjlighet

Valmöjlighet. - Du måste förstå att du alltid har ett val och att det bara är du som kan välja det minsta motståndets väg eller det största motståndets väg, men du ska alltid veta att funktionshindernationen välkomnar dig. Ja, det stämmer att jag kommer från samma miljö och samhälle som er andra där icke-funktionshindrade är gudar, men jag har aldrig låtit mig själv glömma vad dessa självutnämnda gudar gjort mot mig och mina egna. Min oförmåga att glömma har gjort att jag kunnat lyfta ut mitt medvetande från min omgivning av förtryck och nedvärdering och på så sätt tagit reda på att det finns en bättre värld än den nuvarande. Personligen så vet jag att ni alla har styrkan till att göra samma sak som mig, allt handlar bara om att ni vågar ta steget ut till funktionshindernationen.


© Adryan Linden, 2005

Som ett kraftfält

Som ett kraftfält. - Luften vibrerar, det är tid att utarbeta en egen doktrin, filosofi och ideologi som inte ursäktar sig inför makten; de icke-funktionshindrade! Vi har rätten på vår sida, motståndare mot vår ”nationella” suveränitet är inget annat än fiender som vill förstöra förhoppningarna om frihet för ett förslavat folk. Vi är berättigade till vår egen åsikt och vi är inte tvungna att lyda och vi är inte bundna vid de ickefunktionshindrade folkens åsikter. Varför? Därför att vi är funktionshinder transnationalister, leve Funktionshindernationen!


© Adryan Linden, 2005

Egen kultur

Egen kultur. - Mina barn nu är tiden av förnedring förbi och med en näve av stål ska vi markera att en ny tid är här. Detta är dagen då den falska icke-funktionshinder faller djupt, djupt, djupt ner i helvetes eld - ja, detta är dagen då vi funktionshindrade aldrig igen kommer böja huvudet inför falska icke-funktionshindrade gudar eller hjältar. Från och med idag skapar vi våra egna hjältar och ledare - nu skriver vi vår egen litteratur och nu formar vi oss en egen kultur.


© Adryan Linden, 2005

Du sköna nya värld

Du sköna nya värld. - Jag vet att ni, mina funktionshindrade bröder och systrar, känner samma känsla som jag att världen skrattat åt er och att ni är föda i den här världen - men att ni inte kommer från denna värld. Dock så finns det en skillnad mellan mig och dig, de flesta av er, det stora flertalet av mitt folk acceptera och sväljer denna känsla av förnedring - jag däremot, jag planerar att slå tillbaka! Jag tänker bygga upp en egen ny sköna värld där min stolta funktionshinder själ hör hemma.


© Adryan Linden, 2005

En ny själ föds och stormar fram

En ny själ föds och stormar fram. - Jag hälsar, er kvinnor och män medborgare av funktionshindernationen. Ni är alla mycket välkomna till denna anekdot, skriven med ett glödande drakhjärta, där tillfället för födelsen av de funktionshindrade folkens nya själ markeras!

Mitt folk, tiden har kommit för oss funktionshindrade att överge vår bisarra hjältedyrkan av de icke-funktionshindrade. Nu är tiden mogen att vända ryggen åt denna självutnämnda avgud som vi i tid och otid har tvingats att böja våra huvuden inför. Denna icke-funktionshindrade tyrann som har tvingat oss, funktionshindrade, att brutalt leva som utstöta i icke-funktionshinderkulturens avfall. Denna avgud har rest sig över oss!


© Adryan Linden, 2005


Imbeciller

Imbeciller. - Jag tror som sagt inte på några syndarbockar, men allt är utilitarismens fel! Denna brittiska cancersvulst vars neuros har reducerat världens alla intellektuella hjärnor till att bli känslolösa och humorlösa imbeciller.


© Adryan Linden, 2005

En nations födelse

En nations födelse. - ”På just denna plats föddes Funktionshindernationen!”  stod det inskrivet på monumentet.


© Adryan Linden, 2005

Tro och lögn

Tro och lögn. - Jag är motståndare till religionen och kyrkan, men jag är inte motståndare till tro och lögn! Detta gör att ateister som vill bruka min filosofi som ett vapen mot all form av tro och lögn, kommer få problem och bör nog söka sig en annan husfilosof.


© Adryan Linden, 2005

Vem är den starke?

Vem är den starke? - Den ”starke” är den som ignorerar andras föreställningar och skapar sig sina egna föreställningar om varandets natur. Den ”svage” däremot är den som behöver ritualer, regler eller som måste få sina föreställningar uppdiktade av andra.


© Adryan Linden, 2005

Svårigheten med nihilismen

Svårigheten med nihilismen. - Det är ganska svårt att vara en nihilist, då det är högst ”osannolikt” att en människa kan vara helt befriad från moraliska värderingar eftersom det till och med ligger en moralisk värdering i att inte ha en moralisk värdering.


© Adryan Linden, 2005

Källarmänniskan

Källarmänniskan. - Nietzsches övermänniska eller Dostovjevskij källarmänniska? Svaret är för mig enkelt, jag väljer Nietzsches övermänniska framför Dostovjevskij källarmänniska – jag väljer den tillfrisknade framför den sjuke.


© Adryan Linden, 2005

Kristenhet

Kristenhet. - Vad är kristendom eller kristenhet? Allt absolut är kristendom och kristenhet. Kvinnans syn på mannen, likaså mannens syn på sig själv, som den absoluta makten är således kristen.


© Adryan Linden, 2005

Äckel

Äckel. - Jag äcklas över det faktum att så många sjuka och funktionshindrade har sålt sina sjukdomar och diagnoser till läkarkåren! Förstår ni inte att det är dessa fähundar som formulerar era liv och kroppar som problematik att lösa genom att ”bota” och ”göra er friska”.


© Adryan Linden, 2005

En symbol

En symbol. - Varför är det så viktigt att mörda den kristna Guden? Därför att dagens människa måste få  möjligheten att ta livet av den västerländska kulturens strävan efter det absoluta, mordet på Gud är nödvändig eftersom Gud är den främsta västerländska symbolen för det absoluta.


© Adryan Linden, 2005

Den kristna Guden

Den kristna Guden. - För mig så representerar den kristna Guden inget annat än nihilismen; då den kristna Guden med sin vilja att symbolisera det absoluta – faktiskt är det samma som nihilismens vilja till intet.


© Adryan Linden, 2005

En ny moral

En ny moral. - Hos Nietzsche ser jag icke en nihilist, som fullkomligt avfärdade alla former av moral, då han med sin filosofi faktiskt sökte att åt människorna forma en moral som fullkomligt gav henne möjligheten att kunna nå egna moraliska slutsatser och värderingar.


© Adryan Linden, 2005

Mordet

Mordet. - Mordet på Gud tillåter människan att överge sitt så kallade absoluta centrum, varse det definieras såsom "Gud", ”evolution”, "förnuft", "moral", "naturlag", ”den starkes rätt”, ”vetenskap” eller "framsteg"!


© Adryan Linden, 2005

Filosofisk dandy

Filosofisk dandy. - Nietzsche är den västerländska filosofins dandy – han förför dig, tills du kommer till en gräns där du måste välja att hata eller älska honom. Du måste hålla huvudet kallt när du läser Nietzsche och försöka undvika det påträngande behovet att rusa fram som en ångvält och dra snabba slutsatser. För vem skulle inte vilja kunna säga att de fullständigt har förstått Nietzsche? Jag vet att jag skulle vilja!


© Adryan Linden, 2005

Nietzsches filosofi

Nietzsches filosofi. - Är inte Nietzsches filosofi ett försök för honom att tillskansa sig själv medel att kunna ta sig an den västerländska nihilismen?


© Adryan Linden, 2005

En annan form

En annan form. - Medlidandet är en annan form av nihilism, då medlidandet negligerar livet och reducerar det till att bli ett ingenting - en vilja till intet.


© Adryan Linden, 2005

Ett dåligt rim

Ett dåligt rim. - Det stora flertalet påstår att Nietzsche var en förespråkare av nihilismen - men går det verkligen att anta ett sådant påstående? Jag tycker inte det, eftersom jag i Nietzsche ser en av de största kritikern av nihilismen någonsin. Jag menar en viljan till makt rimmar faktiskt illa med en vilja till ingenting.


© Adryan Linden, 2005


Det bästa vapnet


Det bästa vapnet. - Skratt, kreativitet och lek - det vill säga konsten, är det ultimata verktyget för att motverka viljan till det absoluta!


© Adryan Linden, 2005

Talesätt 1

Talesätt 1. - Det finns ett talesätt bland oss invalider som lyder: ”Gudarna skapade funktionshinder och sjukdomar för att härda oss, trogna, och för att förgöra alla ovärdiga!”


© Adryan Linden, 2005

Kristna avgudar

Kristna avgudar. - Ack, vilken mängd ”avgudar” som den ”kristna” västerländska moraltraditionen har lämnat efter sig!


© Adryan Linden, 2005

Lärdom

Lärdom. - Sjukdomar och funktionshinder ger människan kunskapen om att hälsa och ohälsa betingar varandra – på samma sätt som lust och smärta.


© Adryan Linden, 2005

Offer för systemet

Offer för systemet. - Javisst, vi invalider må vara offer för systemet - men vid Gudarna vad vi kämpar mot våra förtryckare! Och du min invalid broder du kan nog kämpa lite till.


© Adryan Linden, 2005

Brist och avsaknad

Brist och avsaknad. - Storhet uppkommer endast genom avsaknad eller brist! Tar vi Gud som ett exempel så uppkommer Gud storhet genom bristen eller avsaknaden av förmågan att vara mänsklig och dödlig, likaväl som människors storhet uppkommer tackvare hennes brist eller avsaknad på gudomlighet och odödlighet – min slutsats av detta är att den sjuke eller funktionshindrade människan brist eller avsaknad på hälsa och kroppsfunktioner skapar storhet i deras ande. Det är just så övermänniska formas!


© Adryan Linden, 2005

Den stora bluffen

Den stora bluffen. - Det är Nietzsche som avslöjar bluffen kring den perfekta hälsan som en pragmatisk verklighet och förklarar den i stället att vara en utopisk kategori!


© Adryan Linden, 2005

Våra generaler

Våra generaler. - Glöm ej, invalidsoldat, vilka era härförare en gång har varit! Säger namn såsom, Hannibal, Alexander den Store och Julius Ceasar, er något?


© Adryan Linden, 2005

Splittring

Splittring. - Människan som maskin föddes när Descartes förklarade existensen av en splitring mellan sinne och kropp! Det var då stövelsamhället vaknade till liv, vetenskapen klampade in och perverterade människosläktet - var finns räddningen? Den finns hos Spinoza, denne tappre övermänniska av judisk börd som inte lyssnade på djävulens frestelser i ensamhetens öken, utan läkte i stället de sår som vetenskapen och upplysningen rivit upp i människans kött - han förenade hörnstenarna igen! Åter ges vi kunskap om känslans centrala roll för mänsklighetens överlevnad och kultur. Förnuftet faller tillbaka, känslorna tar klivet fram och människan börjar le och skratta igen.


© Adryan Linden, 2005


Enhet

Enhet. - Soldater, samla er kring flaggan! Å låt funktionshindernationen fylla era invalidhjärtan med stolthet och vördnad.


© Adryan Linden, 2005

Nära Gud

Nära Gud. - Om det finns en Gud, allena - så är vi funktionshindrade och sjuka närmare Gud än någon annan!


© Adryan Linden, 2005


Fascism

Fascism. - Fosterdiagnostik för att hitta avvikande foster och selektiv abort på foster med funktionshinder och sjukdomar är fascism!


© Adryan Linden, 2005


Biologiska retningar

Biologiska retningar. - Det är bara starka biologiska retningar som smärta och lust som får dig att formulera viljan.


© Adryan Linden, 2005


Trädgårdsmästaren

Trädgårdsmästaren. - Jag formar, stöper, uppfostrar och tuktar mitt folk; jag är trädgårdsmästaren! Adryan - de funktionshindrade folkens okrönte kejsare.


© Adryan Linden, 2005

Min uppfattning

Min uppfattning. - Så här uppfattar jag mig själv, som en profet med svärdet i ena handen och en helig bok i den andra - samtidigt som jag låter helvetisk eld regna ner över dig.


© Adryan Linden, 2005

Lögnen som normaltillstånd

Lögnen som normaltillstånd. - Hur ska vi på bästa sätt förhålla oss till lögnen som ett normaltillstånd?


© Adryan Linden, 2005

De kommande

De kommande. - Ja, mina vänner, det är hos de sjuka och funktionshindrade som det framtida syskonskapet bestående av de storslagna andarna som enligt Nietzsche ”någon gång måste komma” kommer föddas!


© Adryan Linden, 2005

Tacksamhet

Tacksamhet. - Insikten om den perfekta hälsans flytighet är det som gör den sjuke och den funktionshindrade frisk. Den tacksamhet, den tillfrisknades tacksamhet, som uppkommer i och med detta tillfrisknandet handlar om att vara tacksam över hälsans flytighet i sjukdomens och ohälsans bestående evighet.


© Adryan Linden, 2005

Smutsig buk

Smutsig buk. - Hur kan dagens människa ens tro att hon är upplyst, när hon under de senaste 2.000 åren levt i en kultur vars smutsiga buk varit fullt synlig utan att hon sett det? Ack, denna upplysningens människa - hon har inte ens förstått att hon blivit lurad och gjorts medskyldig till samhällets alla brott!



© Adryan Linden, 2005