Skuldkänslor

Skuldkänslor. - Det är viktigt att ställa sig frågan: ”Vad är skuldkänslor?” Skuldkänslor är, enligt mig, egentligen något icke-existerande och uppkom hos människan som en känsla när kristendomen ramlade in och ställde till det för oss andra.


© Adryan Linden, 2005

Kommentarer
Postat av: Knockout

Vilken naiv tanke! Att det var kristendomen som ätboven till dina skuldkänslor. Inom kristendomen handlar det inte om skuld utan frälsning. Där du genom Guds nåd hittar tillbaka till hans gemenskap. Om du förstå kontentan i Jesu lära så måste du vara lite insatt annars blir dina resonemang lite banala oh korkade.
Det finns ingen skuld i att tro på Gud däremot så är du skyldig till att ta tag i ditt egna liv, med eller utan GUD...

Postat av: Adryan Linden

Min åsikt är nog att det är de flesta kristna som missförståt det mesta som övermänniskan och revolutionären Jesus lär ha lärt ut - sen så lider jag inte av skuldkänslor eftersom jag kan stå för mina handlingar med eller utan Gud.
Sen om du läser mer av mina aforismer så kan du se att jag inte har problem med personlig tro utan organiserad religion.

Och borde du inte visa lite av din kristna tolerans, för jag tror fördomsfullt att du är kristen, och fråga mig hur och varför jag har kommit fram till mina tankar eller ska du som de flesta kristna genom historien visa ert ständigt återkommande våldsamma och intoleranta beteende mot oliktänkare?

Vänligen,
Herr A.

2005-10-22 @ 00:29:48
URL: http://adryan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback