Ett historiskt djur

Ett historiskt djur. - Vi måste förstå att det är den smärta och det lidande som mänskligheten har genomlevt – som har varit förutsättningen för människan att kunna utveckla sig till att bli ett historiskt djur med förmågan att kunna ge och hålla löften!


© Adryan Linden, 2005

Mot naturen

Mot naturen. - Min sjukdom, mina defekta gener och mitt dåliga blod som flyter i mina ådror är något ”naturligt” - och allt som går mot naturen är ett yttryck av det absoluta och bör ständigt  bekämpas!


© Adryan Linden, 2005

Deutschland über alles!

Deutschland über alles! - Goethe, Hegel, Schoupenhauer, Wagner och Nietzsche – jag tar mig för pannan och utbrister förtvivlat: ”Ändå blev det som det blev – den kulturelle blev brottsling!”

Orsaken till varför var redan formulerad av Nietzsche: ”Tyskland har aldrig haft någon kultur.”

Därför blev hon den där mörderskan som rättfärdigade sig själv och matade sin fåfänga med mottot: ”Deutschland über alles!”


© Adryan Linden, 2005







Den eviga juden

Den eviga juden. - Allt är den eviga judens fel! Vilket struntprat – ditt judehat är pinsam, den är ju inget annat än ett hat som vuxit sig stark hos dig eftersom du inte har någon kultur. Du är bara avundsjuk! Men det larvigaste är att du måste hata juden för att du egentligen saknar självförtroende – ditt hat beror ju faktiskt på att du som människa känner dig underlägsen Jesus och Spinoza!


© Adryan Linden, 2005

Janus i människan

Janus i människan. - Likt den romerska guden Janus med de två ansiktena, så har människan två typer av styrkor – den ytliga styrkan och den inre styrkan. Den ytliga styrkan är den mest uppenbara styrkan av dessa två, men även den ynkligaste – då den bleknar bort vid ålderns höst och utplånas av sjukdom eller död. Den andra styrkan är den inre styrkan – den svarta kvinnan, hon den där styrkan som gömmer sig i djupet och inte alltid är så uppenbar. Du kanske tror att alla inte har denna styrka, men det är fel – alla besitter denna tiger! Problemet för dig att se detta, beror helt enkelt på att den inre styrkan är svårare att hitta,  utveckla och att träna. Men den finns där - du måste bara ut med ljus och lykta i ditt undermedvetna, det är du och ingen annan som måste bli tigertämjaren.
 

© Adryan Linden, 2005

Sanna ledare

Sanna ledare. - Mina bröder med Duchennes Muskeldystrofi, vet ni om varför ni är så starka och att ni inte är någons slavar? Det är för att ni filosoferar med kroppen och blivit till varelser som fullkomligt agerar utifrån era instinkter - ni har blivit lejon! Ni är dödliga som över en natt förvandlas till titaner; ni är örnar som med näbbar och klor kämpar för att överleva! Jag hör hur ni säger ja till livet överallt där ni vandrar och det är därför ni genom varje andetag ni drar ner till era försvagade lungor angriper, förföljer och nergör de ”svaga” – de där ”livsförnekande” människorna utan att ens behöva lyfta ett finger. Ni talar holismens ädla tunga – då döden och livet existerar i motsatsernas enhet i era kroppar. Det är som om det elektriska i livet självt fräser runt omkring er och skapar ett kraftfält av karisma, ni har den där energin som man hittar hos sanna ledare!


© Adryan Linden, 2005


Allt är lögn

Allt är lögn. - Hur kan det finnas någon absolut sanning eller en absolut mening i det vi läser, om det är som den franska postmodernisten Derrida har påvisat, att läsare och text tillsammans med varandra ingår i en konspiration som  konstruera ”sanning” eller ”mening”. Det skrivna ordet och den mänskliga hjärnan fungerar tydligen så att varje gång de möts i en text så går de i maskopi med varandra och ser till att ignorera varje liten detalj i texten som motbevisar den förutbestämda ”sanningen” och ”meningen” som texten och läsaren har kommit överens om.


© Adryan Linden, 2005

Mänsklig logik

Mänsklig logik. - Krig i fredens namn, det är mänsklig logik när den är som bäst!


© Adryan Linden, 2005

Fosterlandslös

Fosterlandslös. - Den viktigaste principen för min transnationalism är att jag är fosterlandslös, men att jag genom mitt funktionshinder är medborgare av den osynliga, världsomspännande ”Funktionshindernationen”!


© Adryan Linden, 2005

Med vilka ögon

Med vilka ögon. - Med vilka ögon betraktar jag som invalid övermänniskan, denna kommande och evigt återkommande människa? I övermänniskan ser jag inte den engelska ”supermannen” och inte heller det ariska missfostret som nazisterna trodde sig se – nej, övermänniskan är, om vi ska vara helt uppritiga, inte en individ som är ”bättre” fysikt eller psykiskt än andra. Övermänniskan är en annorlunda människa – en kommande outsider, en mutation befriad från sin arvsmassa och därmed sina kulturella bojor. Övermänniskan är en helt ny typ av människa som inte kan uppnås med en social ingenjörskonst – utan som enbart uppstår genom sjukdom och genom att i stort sätt göra igenting. Hon kommer när hon kommer, är hennes mantra!


© Adryan Linden, 2005



Det klasslösa samhället

Det klasslösa samhället. - Det klasslösa samhället är inget annat än ett försök av Marx att skapa ett jordiskt paradis utan Gud.


© Adryan Linden, 2005

Ett avslöjande

Ett avslöjande. - Schopenhauer är den europiska buddhismens överstepräst! Man må tycka att Shopenhauers filosofi är ett självständigt system, men läser man långsamt mellan raderna i hans huvudverk: "Världen som vilja och föreställning", så kan man faktiskt urskilja hur en bekännelse till buddhismen tagit form. Jag är dock inte så ignorant, att jag inte kan erkänna ett visst släktskap med vissa delar av Shopenhauers filosofi - men jag kan inte komma nära självaste kärnan av hans tänkande; då doften av den österländska buddhismen är alldeles för olidlig för min känsliga snok!


© Adryan Linden, 2005

Ej överens

Ej överens. - Jag har aldrig kommit överens med Schopenhauers filosofi, som jag lösaktigt kallar europeisk buddhism – varför kan jag inte det frågar du mig? Därför att jag känner mig för materialistisk, glad, munter, västerländsk och smaken av bitterhet i hans tankar känns alltför främmande för min våldsamma aristokratiska ”natur”. I min värld hade det varit bättre om Siddharta hade fortsatt sin krigsutbildning värdig en prins!


© Adryan Linden, 2005

Jag, Funktionshindrad!

Jag, Funktionshindrad! - Att vi är funktionshindrade är ett faktum svårt att kring gå och jag förstår inte riktigt heller varför någon skulle vilja göra det - för om man har en klar definition på sig själv inför omvärlden så borde ju det mest naturliga i världen vara att stolt kunna deklarera: ”Jag, Funktionshindrad!”.

Men så enkelt är det tydligen inte eftersom det är så sorgligt många av oss som ständigt förnekar sin identitet och konstruerar åt sig en skrattretande förfalskad ”självbild” av sig själv som det normala, det friska och det perfekta! Denna avsaknad av stolthet och självrespekt är ett större hot för oss som folk än icke-funktionshindrade och deras selektiva abort...


© Adryan Linden, 2005

Finns vi?

Finns vi? - Finns verkligen funktionshinder eller funktionshindrade? Om inte, vilka är vi då och vad exakt är ett funktionshinder? Är verkligen begreppen som funktionshinder eller funktionshindrade sanna? Är det inte bara socialt, politiskt, ekonomiskt och kulturellt konstruerade begrepp skapade för att bevara och stärka den politiskt och kulturella koloniala situationens grepp om oss som Det Andra?


© Adryan Linden, 2005

Det första

Det första. - Hur kommer det sig att de icke-funktionshindrade folken alltid så enkelt kommer undan med att aldrig behöva klargöra för världen vilka de är? Svaret är enkelt: Att vara icke-funktionshindrad är inget särdrag - det är en norm, det första! Konsekvensen av detta blir att en icke-funktionshindrad alltid har rätt, eftersom hon eller han är icke-funktionshindrad, och att den funktionshindrade som är Det Andra alltid har fel.


© Adryan Linden, 2005

Funktionshinder och identitet

Funktionshinder och identitet. - Ämnet funktionshinder och identitet är ett känsligt ämne, speciellt för oss med funktionshinder, diskussioner om funktionshinder och identitet har under flera år rasat bland oss med funktionshinder -  detta har bidragit till att mycket har skrivits och att olika argument  i en tät strid ström har utväxlats. Men trots dessa  många intellektuella försök till att beskriva och förstå vår identitet, så har ingen ännu  kommit med en komplett och acceptabel ideologi förståelse av vår gemensamma identitet. Detta sorgliga faktum måste ändras och till detta behöver vi en filosofi - en ideologi som kan sätta finger på de verkliga orsakerna till den politiska och kulturella koloniala situation som vi  funktionshindrade befinner oss i. Och ser vi inte ser till att skaffa oss en enhet kring vår identitet så kan stöveltrampsamhället likaväl ta oss bakom ladugården och skjuta oss!


© Adryan Linden, 2005



Soldaten

Jag är politiskt opolitiskt - jag spyr när förljugenheten slungas ut från både höger och vänster, det enda som ringer i mitt öra är Louis-Ferdinand Célines ord:

”Alla politiska ideologier har en minsta gemensam nämnare: soldaten!”


© Adryan Linden, 2005

Utan mening

Utan mening. - Livet har ingen mening! Min generation är begåvad med ovissheten om livets normaltillstånd - detta gör oss fria; befriade från en livsförnekande existens. Inget, absolut ingenting kommer hända när jag dör - det gör mig bara glad, så att jag in i det sista slipper prestera!


© Adryan Linden, 2005

Hur kommer det sig

Hur kommer det sig. - Marxist! Varför är samhället viktigare än individen?


© Adryan Linden, 2005

Idiotiskt

Idiotiskt. - Så idiotiskt att påstår att jag - Nietzsche, bara gräver ner mig i pessimism och negativa tankar!


© Adryan Linden, 2005

Ett liv ovärdigt att leva

Ett liv ovärdigt att leva. - Är inte läkaren som genomför selektiv abort på funktionshindrade och sjuka foster en fascistisk byracka? När vitrocken utför detta mord utan att någon ifrågasätter, säger man inte då att ett liv som sjuk eller funktionshindrad är ett liv ovärdigt att leva, jag tycker man gör det och senaste gången jag hörde någon säga samma sak var på 30-talet.


© Adryan Linden, 2005

Ett eget tungmål

Ett eget tungmål. - Jag är sjuk, besmittad av det västerländska språket! Jag måste befria mig från denna sjukliga organism, som vi kallar språk, och skapa mig min egen tunga.


© Adryan Linden, 2005

Låt gå

Låt gå. - Låt gå för den här gången! Du kan kalla mig nihilist – jag vill ju trots allt totalt utplåna icke-funktionshinderkulturens alla värden, normer, värderingar och dess moral. Men längre än så här sträcker sig inte min nihilism eftersom jag efter mitt nihilistiska raseriutbrott faktiskt vill skapa nya värden, nya normer, nya värderingar, en ny moral och framförallt en ny Gud!


© Adryan Linden, 2005

Jag hatar

Jag hatar. - Jag hatar nihilismen lika mycket som kristendomen – då de båda delar en vilja till intet. Jag har inte en vilja till intet utan en vilja till makt, jag kan därför aldrig bli en kristen eller en nihilistisk hund.


© Adryan Linden, 2005

Kostnadseffektivt

Kostnadseffektivt. - Den selektiva aborten är inget annat än en produkt som ett kostnadseffektivt samhälle erbjuder kvinnor i ett läge då de är som mest känsliga för påverkan - de sörjer förlusten av ett ”normalt” barn och längtar efter ett nytt ”bättre” barn. Den selektiva aborten blir således deras enda utväg! - stövelsamhället gnuggar sina händer och är inte sena med att i kvinnornas öron viska:

"Är du inte nöjd med produkten så får du alltid lämna den tillbaka."


© Adryan Linden, 2005
 

Det enkla livet

Det enkla livet. - Livet hade varit så mycket enklare om vi bara hade varit hundar…


© Adryan Linden, 2005

Verklighet

Verklighet. - En individs verklighet kan egentligen aldrig definierats av hennes egen uppfattning av verkligheten –  då den alltid baserats på andras föreställning om verkligheten.


© Adryan Linden, 2005

Magkänsla

Magkänsla. - Jag vill för ett slag ägna mitt sinne åt funderingar kring individen. När jag läser Heidegger så drabbas jag alltid av känslan som säger mig att han föraktar individen – jag menar hans medlemskap i det tyska nazistpartiet på 30-talet talar ju inte direkt mot min misstanke att Heidegger var rädd för den mäktiga individen. Men nåja, det jag undrar egentligen är - hur mycket substans har denna magkänsla?


© Adryan Linden, 2005


Naturen

Naturen. - Människans ”natur” är att missbruka sin makt över andra.


© Adryan Linden, 2005

Det goda livet

Det goda livet - om du vill leva det "goda" livet, se då till att inte skaffa dig allt för mycket kunskap och erfarenhet av det. Detta betyder att det sämsta du som människa kan göra är att försöka utveckla dig!


© Adryan Linden, 2005

Profeten

Profeten. - Jag hoppas vid Gudarna, att folk uppfattar mig som reaktionär och att jag som mest får folk att håna och skratta ut mig; då vet jag att jag är på rätt väg att i framtiden bli betraktad som en Stor profet före min tid!


© Adryan Linden, 2005

Kaos

Kaos. - Musik är kaos, därför är den: logisk, enkel, ordnad, otvetydig, matematisk, lagen och den Stora Ambitionen.


© Adryan Linden, 2005

Via dolorosa

Via dolorosa. - För att vara lycklig måste man lida av livet och ta tillvara det som är smärtsamt, fult och ont – du måste helt enkelt vandra på Via dolorosa: Den smärtsamma vägen!


© Adryan Linden, 2005

Kolonialistisk situation

Kolonialistisk situation. - Invalider! Vi befinner oss i en kulturellt kolonialistisk situation - en situation som gör att vi som ”folk” diskrimineras, stigmatiseras och förtrycks överallt i de stater som existerar på jorden. Det finns faktiskt ingen plats på jorden där vår existens inte ifrågasätts – vår rätt till liv ifrågasätts konstant. På samma sätt som judarna har hatats, bespottats och aldrig välkomnats någonstans på jorden så befinner vi, med alla fakta på bordet, oss i en liknade situation. Vi är inte välkomna någonstans – den moderna människans rätt till frihet, gäller inte oss. Juden är överallt han eller hon kommer alltid brännmärkt på grund av sin judiska börd – vi är brännmärkta överallt på grund av vår ”börd” som funktionshindrade och sjuka.


© Adryan Linden, 2005


På alla nivåer

På alla nivåer. - Hur vet jag att vi krymplingar befinner oss i en kulturellt kolonialistisk situation? Enkelt, när  jag ser hur dagens samhälle i sin struktur på alla nivåer uppmuntrar oss funktionshindrade och  sjuka, att bli normala och anpassa oss till de kulturella värderingar som icke-funktionshinderkulturen har – så är jag inte så dum att jag inte förstår att vi faktiskt befinner oss i en kulturellt kolonialistisk situation.


© Adryan Linden, 2005

Lögnaktig

Lögnaktig. - Människan existerar i lögn, människan är därför lögnaktig snarare än god!


© Adryan Linden, 2005

Besök

Besök. - Döden kom på ett kort besök! Hans närvaro skar mig djupt in på livet, jag kände mig söndersliten under hans förstulna blickar. Åren av levande liv gjorde sig mödosamt påmind - tyst för mig själv mumlade jag:

”Livet vandrar man ju bara genom helt utan tidsuppfattning.”


© Adryan Linden, 2005

Mansslakt

Mansslakt. - För mig är det okej, om kvinnor skulle välja att utrota oss - män, för vi förtjänar ju inget annat.


© Adryan Linden, 2005

Svart stjärna

Svart stjärna. - Se och njut, den anarkistiska stjärnan strålar!


© Adryan Linden, 2005

Smygfascister

Smygfascister. - Ibland undrar jag om inte socialister är värre än fascister, då socialister egentligen är hemliga smygfascister.


© Adryan Linden, 2005

En hyllning

En hyllning. - Hellre hyllar jag lögnens ärlighet än godheten förljugenhet!


© Adryan Linden, 2005

Se människan

Se människan. - Ecco homo betyder att alltid betrakta människan bortom gott och ont. Det menas att befria henne från alla dogmer och former - hon är vätska!


© Adryan Linden, 2005

En trasig ängel

En trasig ängel. - Hon var en trasig ängel som han betraktade ofokuserat, det blodiga korset som hade inristats hårt i hennes bröst - vrålade ut sin smärta i hans förvridna ansikte!


© Adryan Linden, 2005

Illamående

Illamående. - Jag är hellre anarkist än marxist av den enkla anledningen att marxismen vill skapa en vetenskaplig socialism och därmed skapa åt sig en vetenskaplig stat - det får mig illamående.


© Adryan Linden, 2005

Existentiell ångest

Existentiell ångest. - Är något som främst drabbar de människor som den danske filosofen Kirkegengard kallar för ”dussinmänniskor”, kort och gott denna ångest drabbar främst medelmåttorna, de där ”färglösa” som utgör den stora majoriteten av allt levande på jorden. Med det nyss sagda menar jag självklart inte, att de fåtal människor som inte faller inom ramen att vara flockmänniskor aldrig upplever eller upplevt existentiell ångest. Det kan jag inte göra då jag menar på att ALLA människor, även de fåtal människor som befinner sig bortom den allmänna människan, någon gång drabbas av existentiell ångest eftersom detta känslotillstånd, på samma sätt som uttråkning, är mänskligt. Det jag menar är att skillnaden mellan människor och människor är att vissa klarar av att hantera ångesten – och de människor som har upplevt existentiell ångest men lärt sig att hantera och utnyttja den till sin fördel, ja, de är ”över-människor”.


© Adryan Linden, 2005


Härstammning

Härstammning. - All livsbejakande filosofi härstammar från magen!


© Adryan Linden, 2005

Kroppen

Kroppen. - Allt utgår från kroppen, anden kan aldrig formas utan kroppen och därför min vän så är du vad du äter! Magen, ja, magen borde återigen få styra människan, inte förnuftet – instinkterna framför intellektet! Så nå, vad säger din magkänsla dig nu - idag?


© Adryan Linden, 2005

Vad är filosofi

Vad är filosofi. - Läran om kosten och konsten att laga mat är filosofi när den är som bäst och som mest välsmakad!


© Adryan Linden, 2005

Svart flagg

Svart flagg. - Anarkister? Nej, jag menar inte anarkisterna, de är ju inget annat än vänstervridna antisemiter som har byt ut sitt brinnande hat mot juden med ett brinnande hat mot kyrkan, staten och kapitalet. De är som antisemiterna - hatets och hämndens profeter som drömmer att få ge igen för gammal ost.


© Adryan Linden, 2005

Tre regler

Regel ett.
Improvisation och systematik är en och samma sak.

Regel två.
Livet är en musikalisk komposition.

Regel tre.
Existensen är en systematisk improvisation.


© Adryan Linden, 2005

Målet helgar medlet

”Målet helgar medlet”, ropar anarkisten på gator och torg – men vad är då detta för princip, om inte annat än terroristens och diktatorns princip?


© Adryan Linden, 2005

Det judiska folket

Det judiska folket. - Läromästare, finns det ett folk bland de icke-funktionshindrade stammarna för oss invalider att inspireras av? Ja, det finns sannerligen ett sådant folk bland de icke-funktionshindrade stammarna - det judiska folket; de är vår ledstjärna och den starkaste av alla förnimmelser över vad vi som folk också kan åstadkomma!


© Adryan Linden, 2005

Fördomar

Fördomar. - Jag vet inte om jag var vaken eller sov när jag första gången hörde det sägas, men än idag formar mina vackra läppar ännu orden:

”Fördomar hos människor formas tackvare tidiga, djupa föreställningar och övertygelser.”


© Adryan Linden, 2005


Ängel och demon

Ängel och demon. - En ovisshet ligger lätt på mina sorgfria axlar, jag stärks och föds på nytt tackvare livets ovisshet. Det meningsfulla grubblandet mellan min ängel och demon över livets föränderlighet har fått mening; jag lever - jag finns!


© Adryan Linden, 2005

Ett nytt väsen

Ett nytt väsen. - Beskåda, ett nytt väsen har blivit till - en varelse bortom gott och ont. Ej att förglömma; det är en Gud bland Gudar - en lag bland lagar! Se på mig, du vackra övermänniska.


© Adryan Linden, 2005

Vilja

Vilja. - Min sista vilja för dig att lyda, jag vill begravas i en omärkt grav! Då jag, Adryan, redan har återvänt - jag är skendöd, men jag vill att min kropp lämnas tillbaka till jorden igen!


© Adryan Linden, 2005

Framtidens musik

Framtidens musik. - Den stora stilen äro framtidens musik.


© Adryan Linden, 2005

Osäkerhet

Osäkerhet. - Mänskliga varelser oavsett om dessa varelser är begåvade med funktionshinder eller inte, är alla förvirrade och osäkra över sin relation till den Första Orsaken.


© Adryan Linden, 2005

En pil

En pil. - Livet återupprepar sig, jag är därför enbart en pil åt mitt återkommande jag.


© Adryan Linden, 2005

Bortom räddning

Bortom räddning. - Det mest feministiska jag kan göra är att varna kvinnor för oss män, vi är perverterade rovdjur som borde avlivas! Dumheten och brist på karaktär har ätit upp större delen av våra hjärnor - vi är bortom räddning.


© Adryan Linden, 2005

Välsignelse

Välsignelse. - Mina lärjungar hör nu noga på mig, den sista och den första middagen är nu uppställd. Men innan ni har min välsignelse att börja äta måste ni hörsamma mitt bud!


© Adryan Linden, 2005

Således

Således. - Jag gör det som jag i all evighet alltid har gjort, således är jag Gud! Jag väntar inte på svar från någon i min samtid - mina dialoger för jag med framtiden, med er som lever nu med er för jag monolog; som inte på något sätt vill behaga eller förnöja - utan som vill härska er.


© Adryan Linden, 2005

Slavens ideologi

Slavens ideologi. - Jag är mot socialism som slavens ideologi, där människan (arbetaren!) är den gode på väg att bli ängel! Drömmen slås i spillror; när den börjar kräva att människan ändrar sin natur.


© Adryan Linden, 2005

Gud bland Gudar

Gud bland Gudar. - Du är en Gud bland Gudar, så vad är det då som hindrar dig från att leva som en aristokratisk individualist?


© Adryan Linden, 2005

Bortom gott och ont

Bortom gott och ont. - Livet är ett experiment, bortom gott och ont – och bör därför levas som så.


© Adryan Linden, 2005

Det ockulta livet

Det ockulta livet. - Jag vände mig till mina barn och med den mjukaste och varmaste röst jag kunde uppbringa talade jag:

”Njut att ni varje morgon vaknar upp till en ny sol. Uppskatta att ni på kvällen går till sängs under en ny måne. Men det viktigaste av allt, som ni ständigt måste försöka komma ihåg, är att det endast i utplåningen, det eviga försvinnandet och i det eviga återkommandet som ni kommer finna det verkliga livet - det ockulta livet.”


© Adryan Linden, 2005

Usus est tyrannus

Usus est tyrannus. - Vanan är en tyrann, sägs det – men trots detta så var det första som min förlorade fader sade till mig, den förlorade sonen, bejaka lusten då lusten ökar vanan och begäret!


© Adryan Linden, 2005

I framtidens väv

I framtidens väv. - Hör nu upp du historiker! När du i framtidens väv kommer att skriva om mig och mitt liv, så får du inte glömma att till handlingarna lägga till följande: Vixit, dum vixit, laetus!
(Han levde glad, så länge han levde!)


© Adryan Linden, 2005

För fäderneslandet

För fäderneslandet. - Någon gång för längesedan stals min kropp från mitt fädernesland, Funktionshindernationen, människor som inte hade samma kropp som jag kidnappade mig. För att sedan lämna mig naken och förvirrad i ett nytt okänt land, långt borta från min sanna moder - helt utan identitetshandling! Det enda ord min avhuggna tunga nu ständigt yttra är: Pro patria!


© Adryan Linden, 2005

Död åt

Död åt. - Lika lite som jag hyllar den religiösa realismen, hyllar jag den socialistiska realismen - död åt dem båda!


© Adryan Linden, 2005

Betvivla allt!

Betvivla allt! - Låt mig förklara lite närmare varför jag kan betvivla riktigheten med det rådande hjärndödsbegreppet – jag bygger mitt tvivel på två primära orsaker, den första orsaken är att jag inte har accepterat den franska filosofen Descartes Cogito ergo sum, jag tänker därför finns jag.

Konsekvensen av denna förnekelse blir, som ni vet, att jag inte förnekar någon eller något existens bara för att deras tänkande inte har funnits eller har upphört. Den andra orsaken är att mitt förhållningssätt till ”världen” är skeptikerns, jag ifrågasätter allt och jag lever efter mottot: De omnibus dubitandum est!
(Man måste betvivla allt!)


© Adryan Linden, 2005

Tvivlet är vishetens början

Tvivlet är vishetens början. - Aristoteles gör gällande att det filosofiska tänkandet hos människan alltid börjar med en undran och inte med ett tvivel – betyder det då att mitt filosofiska tänkande som började med ett tvivel är en omöjlighet? Ja, men vad gör det när svaret är: Dubium sapientiae initium.



© Adryan Linden, 2005

Inget botemedel

Inget botemedel. - Nej, det finns inget botemedel för mänsklighetens mentala blindhet. Inte ens filosofin, som många filosofer, hävdar kan göra oss seende. Om det finns en mening med vår existens, vilket jag dock betvivlar, så var det menat att vi skulle födas blinda!


© Adryan Linden, 2005

Våldsam

Våldsam. - Om man blint accepterar påståendet att alla män i sin ”natur” är våldsamma – att vi så att säga har en obotlig ”inneboende” drift att våldföra oss på kvinnor för att bibehålla könsmaktsordningen, hur kan det då finnas en möjlighet för oss män att överhuvudtaget kunna ändra oss?


© Adryan Linden, 2005

Vällust!

Vällust! - Med behag, vittnar jag om när ignoransen och de blinda fördomarna fyller mitt inre - då äntligen; befrias jag från oket att vara en intelligent ung man. Självutplåning är en hederssak, min älskade!


© Adryan Linden, 2005

Tankeschema

Tankeschema. - Mina älskade invalider hörsamma mig, om ni nu ska överleva denna tid av ”allas krig mot alla” - så måste följande tankeschema programmeras in i våra huvuden:

  1. Gud är mördad.
  2. Gud har blivit mördad av människan, utan att hon vet om det.
  3. Mordet på Gud befriar oss från repressionen orsakad av fokuseringen på "Gud”, det vill säga strävan efter det absoluta.
  4. Detta förstör i sin tur nihilismen skapad av fokuseringen på det absoluta; viljan till intet.
  5. Mordet kommer leda till att nya nihilismer skapas som måste bekämpas lika resolut. Exempelvis har vetenskapen blivit den nya Guden och är således en av dessa nya nihilismer.

© Adryan Linden, 2005

Middagen

Middagen. - Invalider, middagen är över, tiden är nu mogen att påbörja maktövertagandet! Bakom oss måste vi lämna vaneförställningen om att vi är hjälplösa offer – fullkomligt i händerna på icke-funktionshindrade, vi måste bli aristokrater. Den våldsamma aristokratiska individualisten måste föddas inom oss - väck krigarpoeten inom dig och framtiden kommer att bli vår.


© Adryan Linden, 2005

Statens goda hälsa

Statens goda hälsa. - Staten har egentligen en enda vilja och det är att förvandla samhället till en fabrik och sina medborgare till arbetare; slavar att utsuga och utnyttja! - och när ekonomin går trögt kunna slänga in som kanonmat i meningslösa krig och konflikter med andra stater. Varför? Därför att krig är förutsättningen för statens fortsatta goda hälsa.


© Adryan Linden, 2005

Ett jämställt samhälle

Ett jämställt samhälle. - Om vi verkligen har ett intresse av att skapa ett jämställt samhälle, fritt från förtryck och orättvisor - så måste vi förstå att villkoret för ett sådant samhälle är ett avskaffandet av stater och regeringar.


© Adryan Linden, 2005


Dödstraff på män

Dödstraff på män. - Är inte rättvisa att införa dödstraff på män, för borde det inte betraktas som något brottsligt att födas som en?


© Adryan Linden, 2005

En ny statsreligion

En ny statsreligion. - Hornstötar, Hornstötar. Förstå arma människa att tingesten som försöker tyrannisera genom stat och regering är vetenskapen! Bevittna födelsen av en ny statsreligion.


© Adryan Linden, 2005

Den Stora Stilen

Den Stora Stilen. - Jag måste bringa ordning i mitt oändliga hav av kaos; jag måste hitta den Stora Stilen!


© Adryan Linden, 2005

Den Stora Hälsan

Den Stora Hälsan. - Äro något enbart för den framtida människan att erövra. Ja, egendom åt den kommande övermänniskan - den där anden fullkomligt befriad från tarvliga fördomar om livet, från den stora avsmaken, från viljan till intet, från nihilismen, från den förkastliga moral som inte ger annat än meningslösa framtida garantier, från den svages kristendom och den stora sjukdomens klor. Villkoret för den Stora Hälsan:

”Att övervinna människan!”


© Adryan Linden, 2005


Ett förspel

Ett förspel. - För oss män är romantik bara ett förspel - för att få knulla och våldta med gott samvete.


© Adryan Linden, 2005

Spott i ansiktet

Spott i ansiktet. - Om vi accepterar Europa som en uråldrig kontinent, så kan vi inte förneka det faktum att mycket blod har spillts och att mängder med döda kroppar har spridits över hela kontinenten i generation efter generation. Därför kan jag inte förstå den dumhet människor tycks lida av, när vi inte kan förmå oss själva att hedrar de döda genom att dra lärdom av deras meningslösa offer för kung och fosterland, och upphöra med alla slags konflikter så vi en gång för alla kan spotta nationalismen rakt i ansiktet.


© Adryan Linden, 2005

Den ”goda” europén

Den ”goda” europén. - Varför vilja vara en enda nationalitet när man kan vara en världsmedborgare? Den ”goda” europén har talat!


© Adryan Linden, 2005

Perversa sammanslutningar

Perversa sammanslutningar. - Jag har varit en del av den svenska anarkiströrelsen och min erfarenhet av detta äventyr är följande:

”Alla rörelser, politiska eller religiösa, är ett hot mot individen – de är inget annat än perversa sammanslutningar av fega, rädda och svaga människor. Dess blotta existens är ett  gift, som förgiftar den självständiga och starka individen till att bli en grå skepnad.”


© Adryan Linden, 2005

Nödtvång

Nödtvång. - Nåja, om det skulle vara så osannolikt att vi inte skulle kunna klara oss utan en stat – så får jag helt enkelt gå med på att säga: ”En sån liten stat som möjligast möjligt!”




© Adryan Linden, 2005


Anhängare av staten

Anhängare av staten. - Jag kan aldrig vara en anhängare av staten, då staten är en av de många verktyg som vetenskapen använder för att tyrannisera och påtvinga folket sin extremt livsfrämmande vilja.


© Adryan Linden, 2005

Funktionshindertransnationalist

Funktionshindertransnationalist. - Jag representerar ett nytt politiskt och kulturellt tänkande bland oss invalider – jag är en funktionshindertransnationalist! Dock bör jag inte klumpas ihop med traditionella nationalister då jag tillskillnad från dessa förkastar alla former av rasism, överdriven fosterlandskärlek och inte är intresserade att sätta någon speciell politisk färg på mig.


© Adryan Linden, 2005


Prästerskapet

Prästerskapet. - Det kristna prästerskapet predikar inte enbart i kyrkan, nej. Dessa ormar finns överallt – som lärare, som tjänstemän, som poliser, som politiker, som vetenskapsmän, som socialister, som anarkister, som utilitarister, som kapitalister, som marxister, som filantroper, som liberaler, som fascister, som kommunister och som Nietzscheaner! De lurar överallt; så se upp.


© Adryan Linden, 2005

I bakgrunden

I bakgrunden. - I bakgrunden av alla religioner lurar medlidande, svaghet och en extrem avsaknad av vilja.


© Adryan Linden, 2005

Auktoritär tro

Auktoritär tro. - Religion uppkommer när tron på Gud eller Gudar har blivit absolut. Detta betyder att religionen alltid, är det samma som en fundamentalistisk eller en auktoritär tro!


© Adryan Linden, 2005

Ny typ av människa

Ny typ av människa. - Samtidigt som övermänniskan är en helt ny typ av människa, så är hon även en gammal ande som bara har återuppfunnit sig ”själv” igen.


© Adryan Linden, 2005

Vilken människotyp?

Vilken människotyp? - Om vi nu i vår vildaste fantasi skapar en värld utan lagar, förordningar och regler, vad för slags människor skulle då en sådan värld behöva för att inte kollapsa? Den aristokratiska individualisten är människotypen vi då skulle behöva!


© Adryan Linden, 2005

Viljan till nytta

Viljan till nytta. - Om det nu är nyttan som är den osjälviska handlingens högsta mål, vem är det då som säger att inte viljan till nytta är självisk?


© Adryan Linden, 2005

Spel för galleriet

Spel för galleriet. - ”Till störst möjliga lycka till störst möjliga antal!”, utropar nyttomoralisterna uppblåst – men i själva verket är deras epitet bara ett spel för galleriet. Vad blir de riktiga konsekvenserna av deras strävan? Frågar du mig, så blir den inget annat än följande:

”Till störst möjliga lycka till minst möjliga antal!”


© Adryan Linden, 2005

Vår bild av

Vår bild av. - Jag minns att jag som en liten pojke brukade fundera på Gud och tankegången jag hade då kan jag nu som vuxen formulera såhär:

"Kan Gud verkligen möta oss som Gud och inte bara som vår bild av Gud?"


© Adryan Linden, 2005

Felslut

Felslut. - Det största bristen med utilitarismen är att det är en filosofi som vilar på det filosofiska felslutet som säger att allt går att väga och mätta.


© Adryan Linden, 2005

Viljan och magi

Viljan och magi. - Viljan är på samma sätt som magi något fundamentalt för den mänskliga existensen! - varje gång vi tar ett beslut i våra liv eller driver en tanke från idé till handling, så nyttjar vi vår magiska kraft; vår vilja.


© Adryan Linden, 2005

Livets ockultism

Livets ockultism. - Anledningen varför mänskligheten idag är så vilsen och deprimerad ska jag säga dig, beror på att de flesta människor tackvare dagens civilisation alla måsten och orimliga krav har förlorat sin kontakt med livets ockulta sidor – det vill säga de har alla tappat bort sin egen unika och dolda relation till livet.


© Adryan Linden, 2005


Musikens smycke

Musikens smycke. - Musik är inget smycke att berika livet med, utan musik är livet – det är människan som är musikens smycke; så är ordningen, inte tvärtom!


© Adryan Linden, 2005

Dåligt samvete

Dåligt samvete. - Skuld, skam och dåligt samvete är den sjukdom kristendomen har smittat mänskligheten med!


© Adryan Linden, 2005

Helgon

Helgon. - Brottslingen är den moderna världens egentliga helgon! – i alla fall den mest uppriktiga och minst hycklande.


© Adryan Linden, 2005

Samma gud

Samma gud. - Rättigheter förutsätter en stat, men jag kan inte acceptera en stat, då staten är något absolut och därmed kristet. Att böja huvudet för vilken stat det än må vara är att böja huvudet inför Platon och kristendomen. En socialistisk stat, en liberal stat, en kommunistisk stat, en konservativ stat, en socialdemokratisk stat eller en fascistisk stat lyder alla under en och samma gud – det absoluta.


© Adryan Linden, 2005

Egen vilja

Egen vilja. - Är det fascistiskt att ha en egen vilja?


© Adryan Linden, 2005


Ett skämt

Ett skämt. - Övermänniskan är en härlig dröm, men blott ett skämt – räddningen den finns hos undermänniskan! Men bara kanske, vem vet någonting egentligen?


© Adryan Linden, 2005


Instinkter

Instinkter. - Du storartade rationalist och du gode humanist, jag måste nog göra eder besvikna – den stora majoriteten av människor är ännu inte tillräckligt starka och mogna nog att med blott sina förnuft kunna klura ut vad de egentligen vill göra med sina liv. Låt dem istället bruka sina instinkter. Tvinga dem inte försöka använda någonting utanför deras begräsningar – i alla fall inte ännu!


© Adryan Linden, 2005


Rabiessmitta

Rabiessmitta. - Nationalism är inget mindre än en rabiessmitta som förmörkar hjärtat och förkrymper hjärnan även på den bästa av alla själar, se bara på vad den lyckades göra med Wagner!


© Adryan Linden, 2005

Blod in och blod ut

Blod in och blod ut. - Med tårar i ögonen måste jag döda fadern – för att ge mig och mina barn en framtid där vi slipper böja rygg inför det absoluta; blod in och blod ut är det enda sättet.


© Adryan Linden, 2005

Nödvändighet

Nödvändighet. - Med stor entusiasm och glädje så säger jag detta:

”Funktionshinder och sjukdomar, ja till och med det lidande och den smärta som de möjligtvis för med sig, kan inte ses som något ondskefullt; utan måste snarare ses som en nödvändig del av existensen och därför något värt för mänskligheten att hålla fast vid.”


© Adryan Linden, 2005


Krigets verkliga betydelse.

Krigets verkliga betydelse. - Krig är en av de viktigaste garantierna staten har, för att  inför de härskande klasserna  kunna garantera dem deras fortsatta ekonomiska, politiska och kulturella privilegier. Krig fungerar därför som ett verktyg för staten att använda, för att vilseleda massorna bort från de verkliga ekonomiska, politiska och kulturella motsättningarna - mottsättningar och konflikter, som uppkommit tackvare att elitens privilegier och nationalstaten överhuvudtaget existerar. Å ja, överallt där nationalstaten, vars kliniska syfte är krig, finns så säger regeringarna och de styrande klasserna; att krig ibland är nödvändigt för att kunna avsätta en diktator, skapa demokrati och för att organisera världen mer rättvist. Men detta resulterar alltid i samma sak - mer krig, mer militarism, mindre demokrati, mer kontroll, mer maktcentralisering, större oordning och mer motsättningar!


© Adryan Linden, 2005

Filosofisk omognad

Filosofisk omognad. - Att övertygat tro på myten att människan kan veta allt, tyder enligt mig, på en allvarig filosofisk omognad. I ett sådant påstående finns det inget djup, bara yta och svaghet!


© Adryan Linden, 2005


Ljuset och mörkret

Ljuset och mörkret. - En övermänniska, det vill säga någon som fullkomligt har bemästrat sin vilja, är enligt mig en människa som är fullkomligt medveten om alla sina bra och alla sina dåliga sidor. Ett annat viktigt kännetecken för en övermänniska är hennes fantastiska förmåga att kunna kanalisera och bemästra både  ljuset och mörkret inom sig.


© Adryan Linden, 2005


Makt är rätt

Makt är rätt. - Den funktionshindrade människan är inte skyldig att lyda något eller någon, eftersom makt är rätt!


© Adryan Linden, 2005

Att utnyttja

Att utnyttja. - Människan är i själva verket en fullblodig aristokrat; då hennes fysiologi och psykologi  tillfullo är fokuserat  på rätten att ta vad hon har makt till, därför är det  ganska meningslöst för henne att engagera sig i folk som hon själv inte har någon nytta av - sådana som hon inte kan utnyttja.


© Adryan Linden, 2005

Jag

Jag. - Jag hyllar mig själv för den jag är, för den jag alltid har varit och för den som jag alltid kommer att vara.


© Adryan Linden, 2005


Svarta tårar

Svarta tårar. - Människan befinner sig i mellan livet och återuppståndelsen – Jesus gråter svarta tårar!


© Adryan Linden, 2005

Den eviga återkomsten

Den eviga återkomsten. - Vad menade Nietzsche med den eviga återkomsten? Jag – Adryan, menar att jag nu är tillbaka!


© Adryan Linden, 2005

En död fisk

En död fisk. - Mognad, broder, handlar om att alltid föredra att gå mot strömmen. ”Vem vill vara en död fisk?”  frågar Jesus mig i en dröm.


© Adryan Linden, 2005

Drakens kunskap

Drakens kunskap. - Stålgråa himlar och brinnande nätter – drakens kunskap slår in portarna till mitt inre kungadöme, i sorg finns glädje, i förändring finns stabilitet och i själviskheten finns jaget.


© Adryan Linden, 2005

Den vita stenen

Den vita stenen. - Månen och solen stod högt i himlen – den vita stenen hängde på korset och viskade:

”Alla män och alla kvinnor är födda stjärnor.”


© Adryan Linden, 2005

Satyren

Satyren. - Ärade satyr, du parasiten i mitt sinnes lummiga trädgårdar - du, min underbara solförmörkelse. Var kan jag finna svaret på Pans alla mysterier?


© Adryan Linden, 2005

Upprätthållaren

Upprätthållaren. - Patriarkatets bästa upprätthållare är du – kvinna!


© Adryan Linden, 2005

Ihjälkörd fågel

Ihjälkörd fågel. - I mina vandringar stötte jag på en ihjälkörd fågel – den hade blivit mördad ute på motorvägen. Den döda lilla fågeln sa till mig: ”Staten är människans dummaste påhitt.”

Ur fågelns öppna mun ramlade en döda tunga och en likmask med en tår i ögat tittade fram - livet hos de döda hälsade mig! Det var då Gudarna slog mig i ansiktet, slog mina fingrar blodiga och in i mig mejslades känslan att något var fel. Fanders med all debatt och diskussion hit och dit – allt prat är ondska. Naturen härskar! Det som händer kan vi ändå inte göra något åt, livet är som pisset som rinner längst med benet när du har urinerat ner dig.






© Adryan Linden, 2005


Åsnor

Åsnor. - Självklart är jag nationalist; en internationalist - all annan form av nationalism är pervers och består av ingenting annat än åsikter hysta av åsnor.


© Adryan Linden, 2005