Den bästa strategin i användandet av splittringen mellan protestanter och katoliker.

Som ni enkelt kan se i det förra kapitlet så är det utan tvekan protestantismen som har den troslära som känns mest autentisk och närmast "sanningen." Med tanke på detta, så är det inte särskilt svårt att dra slutsatsen att det bäst man som ateist eller motståndare till kristendomen kan göra är, att både hjärtfullt uppmuntra och skoningslöst angripa katolicismen, då denna lära är mer troligt en irrlära än protestantismen.

 

Som kristen sekt är protestantismen farligast då den i sin form betonar en "inre Gud" framför katolicismens auktoritära Gud. En "inre Gud" blir lättare en polis i huvudet än vad en direkt påtvingande kraft kan bli - av denna enkla anledning, är det mer troligt att katoliker framför protestanter kommer falla för diverse frestelser och i sina led ha större antal hycklare och "syndare" än bland protestanter.

 

I slutändan kommer katolicismen garanterat vara den gren av kristendomen som kommer få mest människor att vända sig bort från kristendomen, samtidigt som det heller inte gör så mycket att det blir mer katoliker på planeten då varje ny katolik faktiskt redan är en "syndare" i det faktum att de valt att bli katolik! Är det någon gren av kristendomen som är korrupt och, om man tror på djävulen, är infiltrerad av Satan är det helt klart katolicismen.


© Adryan von Linden, 2006-2008

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback