Om kristendomens effekt på människan i nuläget.

Världens ateister kan glädja sig för en sak, kristendomen har idag förlorat mycket mark och har ingen permanent effekt på människan! Beviset att kristendomen alltid har sprattlat till i dödsryckningar, är att kravet på kristendomen att ha en verklig effekt på människan är att Gud finns. Men Gud är inte bevisad! Så Gud är ett hjärnspöke, en Zeitgeist, vars inflytande minskar ju friare och förnuftigare människosläktet blir.


Som jag ser det, så har inte kristendomens Gud någon plats hos fri tänkare, det har endast konsten. Den Gud eller Gudar som skapas i händerna på en estetisk kraft, är det aldrig något fel på eftersom då är det redan överenskommet att det är en lögn.

 

Problemet med all religion är att det är en kraft som kan förstöra världar och få det mänskliga psyket att hamna i extrem förvirring. Felet människor gör idag när de handskas med religioner är att de inte tolkar dem på rätt sätt. Religioner är inget mer än konstverk, helt sprunget ur människors livliga fantasi och vilja till skapande.

 

Alla människor borde motarbeta organiserade religioner och tendensen att utveckla sig en egen "inre Gud."


Det människan egentligen borde utveckla är sin vilja och konsten att ge kärlek!


© Adryan von Linden, 2006-2008

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback