Projektet för det nya amerikanska århundradet. Del 1.

Redan ett år innan attacken mot World Trade Center den 9/11 2001, hade tankesmedjan The New American Century ett manifest, ett program för hur världens framtid skulle se ut färdigtskrivet.

I "Ombyggnaden av det amerikanska försvaret." som dokumentet heter skrivet redan i september 2000, kan man i femte kapitlet som heter "Skapandet av morgondagens dominanta kraft." läsa följande:

 

"... I dagsläget har USA ingen global rival. Amerikas grundstrategi bör riktas mot att bevara och expandera denna fördelaktiga position så lång man kan in i framtiden."

 

Och


"... Vidare, processen av omvandling, även ifall den innebär en revolutionär förändring, kommer vara en lång process och föregås av katastrofal och katalyserande händelse - likt ett nytt Pearl Harbor."

I följande filmklipp, från produktionsbolaget The Knife Party, får vi i deras lilla film "What Barry Says" tankarna bakom The New American Century och kriget mot terror redovisade för oss:

 

Som ni kan se så handlar inte detta om en konspiration, eftersom The New American Century som tankesmedja är verklig och att deras målsättningar för USA och världen i stort sätt har genomdrivits som en verklig politisk agenda. Detta vet vi baserat utifrån den utrikespolitik USA har bedrivit under Georges W. Bush Jr. republikanska presidentskap.

Relaterade länkar: The New American Century

 


Kommentarer
Postat av: marita castro



Torsdag 20 november, Mångkulturellt centrum kl. 18-20

Tänk det (o)tänkbara.

Föredrag om Crip Theory

Susanne Berg, forskare, föreläser om Crip Theory ("lytteori"), som kan ses som "funktionshindersfärens" motsvarighet till queerteori. Efterföljande diskussion med Farhad Jahanmahan författare till boken "Dörren ska vara öppen för alla!"

Gratis, alla välkomna men OSA på
[email protected]

Läs mer under program, november på www.mkc.botkyrka.se



Hej Adryan!

kan du sprida detta? tacksam för hjälp/Marita

2008-11-11 @ 14:09:56
URL: http://www.mkc.botkyrka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback