En politisk klädesdräkt

En politisk klädesdräkt. - Jag ser att den socialistiska människan är ett med den kristna bilden av människan i paradiset innan syndafallet (kapitalismen) kom och korrumperade den ”goda” människan. Således är inte socialismen enbart kristen utan även konservativ, en ideologi som vill tillbaka till den gamla tiden då människan var fri från synd. Jag kan inte fly ifrån det faktum att klasskampen som socialismen förordar, inte är annat än en religiös kamp som iklätt sig en politisk klädesdräkt för att kunna överleva i en ”icke-religiös” omgivning.


© Adryan Linden, 2005

Kommentarer
Postat av: kommunist

Nono, socialisten vill inte bakåt. Hon är historiematerialist och läser du marx ser du hans fascination över kapitalismen (det bästa hittills) vilken han dock menar måste överskridas. Här har du missuppfattat totalt.

2006-02-03 @ 09:14:52
Postat av: Adryan Linden

kommunist: Så det finns en "sanning"? Om det nu finns ett enda ursprung - ett enda svar, som du faktiskt säger så kan jag mycket väl ha missuppfattat Marx som du säger. Men om det inte finns en "sanning", vilket jag är överygad om, så spelar ju det ingen roll om jag har fel, ljuger, missuppfattat eller är för att förstå Marx - eftersom, min gode Kommunist, det är som Nietzsche säger: "Det finns inga sanningar, utan enbart tolkningar."

2006-02-08 @ 03:11:58
Postat av: commie

Nu är jag ju inte socialist själv och de flesta som kallar sig socialister är ju knappast marxister heller, men vad jag menar är marxismen är en materialism och att människan även under andra produktionsförhållanden än kapitalismen formas utifrån detta. Alltså finns det ingen "ren" människa "bakom" kapitalismen och efter kapitalismen kommer ingen sanning om människan uppdagas. Jag håller alltså med dig, eller snarare Nietzsche, men ser inte hur det spelar någon roll för mig som marxist.

2006-07-17 @ 14:18:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback