Krymplingsmoralen

Krymplingsmoralen. - Krymplingmoralen är en härskarmoral, det är en moral lämpad för övermänniskor! De krigar-poeter som samlar sig kring krymplingarnas moral och vandrar ut i världen som profeter, har en sak gemensamt, de har alla övervunnit sig själva och existerar nu som en horisont bortom gott och ont - alltid nära men ändå långt borta.


© Adryan Linden, 2006


Falska invalider

Falska invalider. - Vad tycker jag, om ”falska” invalider, alla krymplingar som senare i livet fått sina funktionshinder eller ”sjukdomar”? Jag betraktar dem generellt som fiender till de funktionshindrade folken och jag tycker att de inte borde få yttra sig hur det är att leva med funktionshinder eller ”sjukdom”. Vi, med medfödda funktionshinder eller genetiska ”sjukdomar”, kan inte lita på dem eftersom de har våra kroppar men inte vårt sätt att tänka, detta gör att de så fort de får chansen sticker kniven i ryggen på oss.


© Adryan Linden, 2006

Vilka är vi

Vilka är vi. - Vi krymplingar, är varken funktionshindrade eller ”sjuka” - vi är enbart genetiskt förbättrade. Förbättrade att kunna tackla livets verklighet bättre än icke-funktionshindrade och ”friska”! Vi är övermänniskor eftersom vi är undermänniskor som har övervunnit oss själva. Vi är mer levande eftersom vi är mer döda.


© Adryan Linden, 2006

Mäster Paracelsus

Mäster Paracelsus. - Sjukdom är likmed amour fati och det eviga återkommandet, det som ger allt levande förmågan att kunna överskrida sig själv och skapa nytt! ”Hys inget förakt mot sjukdomar” , viskade mäster Paracelsus till sin bordsbroder.


© Adryan Linden, 2006

Skrattsalva

Skrattsalva. - Den eviga återkomsten gör sig påmind genom mig! Skrattar dig rakt i ansiktet.


© Adryan Linden, 2006

Nationens barn

Nationens barn. - Vi, funktionshindernationens barn, är osäkra på vårt ursprung, något som gör våra andar oroliga. Låt oss bryta trenden och hitta på ett Gudalikt ursprung, värdigt oss!


© Adryan Linden, 2006

Berättelsen om

Berättelsen om. - Detta är berättelsen om, som har inspirerat mig att ägna denna tid jag har kvar i livet, åt att försöka rasera icke-funktionshinderkulturens torn av förtryck. Ett torn som  har byggts upp på ryggen av mitt folk, de funktionshindrade folken. - Jag är kommen!


© Adryan Linden, 2006

Jag, Nietzsche!

Jag, Nietzsche! - Jag kommer ihåg mitt förra liv, då kallade man mig för Nietzsche. - Jag tror att du faktiskt har hört talas om mig.


© Adryan Linden, 2006

Förakt

Förakt. - Jag vill leva och smärtas, då det överallt omkring mig kryllar av dessa hjärndöda människor som aldrig har upplevt smärta! Vad är ett liv utan smärta? Om inte annat än en meningslös existens, mycket likt den planlöst irrande vålnaden fast mellan två världar.


© Adryan Linden, 2006

I skyttegraven

I skyttegraven. - Han smetade ut blodet från sina fallna kamrater i ansiktet, osäkrade automatkarbinen och plockade fram ett par handgranater som han prydligt la upp på rad framför sig - samtidigt mumlade han:

”Allt för kärleken till mina funktionshindrade systrar och bröder, allt för kärleken till Funktionshindernationen!”


© Adryan Linden, 2006

Dödsfall

Dödsfall. - När dog jag senast? Den 25 Augusti 1900!


© Adryan Linden, 2006

Inget värde

Inget värde. - Ett liv utan smärta, sjukdom, lidande, funktionshinder och död är inte ett liv värdefullt att leva! För hur skulle vi människor egentligen kunna känna oss hela, utan att känna den mördande smärtan av ångest, förlust och fruktan, dessa dräpande känslor som faktiskt gör att vi människor söker kärlek hos varandra?


© Adryan Linden, 2006

Manlighet

Manlighet. - Jag bryter mig loss från manlighetens tvångströja, tar en pistol och skjuter av mig kuken, sedan avrättar jag mig själv. Du! - broder, borde göra det samma.


© Adryan Linden, 2006

Spegel

Spegel. - Jag andas tungt på spegeln och låter följande ord studsa på dess blanka yta:

”Jag är för vacker, kraftfull, passionerad och allt för farlig för att existera, men ändå existerar jag!”


© Adryan Linden, 2006

Mellanläge

Mellanläge. - Ej att förglömma! Ni som läser mig kommer antagligen att hata mig eller dyrka mig - det finns inget mellanläge. Jag bara är! - bunden vid middagen.


© Adryan Linden, 2006

Den som ser

Den som ser. - Övermänniskan, som ser verkligheten som den är, har anlänt till oss! En sinnesro infinner sig.


© Adryan Linden, 2006

Svart ägg

Svart ägg. - Ur ett svart ägg föddes människan.


© Adryan Linden, 2006

Den milda vägen

Den milda vägen. - Jag kör upp alla ideologier i röven och börjar istället tro på Gud, det känns lugnast så.


© Adryan Linden, 2006

Socialdemokrati

Socialdemokrati. - Den demokratiska socialismens mål har alltid varit att utveckla ett kollektivt hjärndött medvetande hos den dumma och demokratiska massan. Konstruerandet av individer som aldrig ifrågasätter eller kritiserar maktens beslut och åtgärder har ju alltid varit en av socialdemokratins bästa förmågor!


© Adryan Linden, 2006

Vandraren

Vandraren. - Ensam, sitter jag på berget där borta, blickar ut över världen med en blandad känsla av sorg och glädje. I mitt inre brus viskas hemligheten om världens tre dimensioner - människornas, människobestarnas och demonernas. När jag tagit mig ner från berget inser jag att tiden nu har kommit för dessa tre världar att smälta samman och förstöra de existerande, allt för att föda det nya och ur sin stinkande magmun spotta ut denna nya döende värld. Det är jag som ligger på offeraltaret och kniven höjs ovanför mitt bultande hjärta.


© Adryan Linden, 2006

Samma kärna

Samma kärna. - Jag ställer socialismen och fascismen brevid varandra, vad är det jag får se? Jag upptäcker att socialismen och fascismen rötter härstammar från samma kärna - de båda tror på bestraffning och kontroll av oliktänkande.


© Adryan Linden, 2006

Den gemensamma grunden

Den gemensamma grunden. - Socialism, fascism och nationalsocialism, vad har de för sak gemensamt? De delar viljan att förändra människan och samhället genom tvång och yttre ingrepp!


© Adryan Linden, 2006

Händer

35.

...från den öppna skyn stack Gudarna ner sina händer och lyfte mig ur skorna...


© Adryan Linden, 2006

Svarta moln

2.

Jag tvingas som en tjuv om natten,
att smyga runt med en oro i magen,
en oro som formulerar frågan:

-------------------------------------

Hur ska de uppfatta mig?


© Adryan Linden, 2006

Viktorianskspegel

1.

Hans älskades förstulna blick betrakta honom,
när han långsamt satte på sig sin svarta balettklänning,
de gräddvita strumpebanden drogs upp framför den viktorianskaspegeln.


© Adryan Linden, 2006